С почти 40 пъти са се увеличили заявленията за германско

...
С почти 40 пъти са се увеличили заявленията за германско
Коментари Харесай

Евреи от Острова напират за германски паспорти заради Брекзит

С съвсем 40 пъти са се нараснали заявките за немско поданство, подадени от английски евреи, написа лондонският в. Гардиън.

Според статистиката във Федералната република, представена от изданието, управляващите в Берлин през 2015 година са получили 43 молби. Две години по-късно документите са били 1664. Причината за напора се изяснява с предстоящото през идната година излизане на Англия от Европейския съюз (Брекзит). Две трети от евреите на Острова се оповестиха срещу това Обединеното кралство да приключи съвсем 40-годишното си участие в Европейски Съюз на референдума през лятото на 2016 година

Искащите немско поданство се възползват от наредба в конституцията на Федералната република. Основният закон разрешава на всички хора, изгубили поданството си поради преследвания по етнически, религиозни и/или политически аргументи от 30 януари 1933 до 8 май 1945 година (от идването на Адолф Хитлер на власт до края на Втората международна война), и техни потомци да получават немското поданство.

Според Гардиън от това състояние в конституцията на Германия се е възползвала една от дребното жени-равини в света Джулия Нойберг, която е и член на Камарата на лордовете (горната камара на английския парламент). Майката на Нойбрег е избягала от Третия райх на Острова през 30-те години на ХХ век.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР