С почистване на плаж Ропотамо между 15-16 юни започва тазгодишната

...
С почистване на плаж Ропотамо между 15-16 юни започва тазгодишната
Коментари Харесай

За втора година сърфисти организират кампания за по-чисто Черно море

С разчистване на плаж Ропотамо сред 15-16 юни стартира тазгодишната самодейност за по-чисто Черно море (Wind2Win), оповестяват уредниците от сърф учебно заведение Акаша. Сборният пункт е на плаж Перла до учебното заведение.

Почистването за втора поредна година ще бъде точно на Международния ден на сърфа и е част от самодейността Организаторите Илияна Стоилова и Йоан Колев алегорично са озаглавили събитието Сърф MARмалад (MAR на испански значи море, а malad – е френска дума за болен).

За всички доброволци пристигнали да " излекуват " морето с чували и ръкавици, основателите са подготвили безвъзмездни сърф уроци, като и дарове " с задача " от Nаtional Geographic, които също стартират акция " Планета или пластмаса? ". Предвиждат се доста спортни и просветителни интензивности, измежду които йога, спа, препоръки за по-малко потребление на пластмаса, прожекция на документален филм.

Специален акцент ще е основаването на арт апаратура от събраните по време на акцията отпадъци, която ще бъде осъществена от артистите от групировка Destructive Creation.

 За втора година сърфисти провеждат акция за по-чисто Черно море
© WIND2WIN Challenge

Миналата година серията от почиствания стартира на плаж " Перла ", където бяха събрани близо един звук боклуци и приключи на варненския плаж " Ветеран ". Паралелно с това Илияна Стоилова и Йоан Колев сполучливо приключиха първото по рода си скоростно прекосяване с уиндсърф от най-северната (Дуранкулак) до най-южната точка (Резово) на нашето Черноморие WIND2WIN Challenge.

С начинанието си Стоилова и Колев се се надяваха да привлекат вниманието на повече хора по казуса със замърсяването на Черно море с пластмаса. По време на тестването специфичен екип от биолози събираха проби от водата и локализираха проблематичните зони с боклуци.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР