С по-специални изисквания за храната са виолончелистите от „Апокалиптика“, сред

...
С по-специални изисквания за храната са виолончелистите от „Апокалиптика“, сред
Коментари Харесай

Long Live Rock and Roll!

С по-специални условия за храната са виолончелистите от „Апокалиптика“, измежду които двама са вегетарианци и един веган

Nightwish са друга сензация на сцената. За тяхното присъединяване има поръчано особено неповторимо осветяване за сцената от Румъния, защото у нас няма такова


Глен Хюз от Deep Purple ще взриви публиката

 24-zonko-i-glenn-hughes1  24-glenn-hughes  Nightwish - FortaRock 2018 - Livereviewer.com
Задава се най-голямото събитие за рок и метъл почитателите от България и Европа „Варна мега рок ” на 18 и 19 август, след празника на града. Те ще изпълнят атрактивната зона на Морска гара, където ще има огромни 4 видеостени, сподели за „Труд“ уредникът „ Кметъл ” Цонко Цонев.

Ще дойдат и доста ВИП фенове на тежката музика, измежду които министри и депутати. За тях най-вероятно ще има лодки в морето, от които ще следят главната сцена. На нея първата вечер ще забият Krossfire и Кикимора, с цел да подгреят публиката за появяването на Б.Т.Р., американската пауър група „ Камелот ” и музикалната легенда Глен Хюз, хедлайнер на огромния фестивал.

90 минути единствено ”Deep Purple ”, само че огромният рокмузикант и бас китарист е подготвил специфична изненада за варненци отвън формалната стратегия, сподели Кметълът. Втората вечер на фестивала може да се назова финландска поради звездното присъединяване на ”Nightwish ” и на „Апокалиптика“ -виолончелистите, станали известни с кавърите си на Металика.

Финландската симфонична пауър група „ Nightwish ” идва след концерт в Букурещ с екип от 22 души и си носи 3-тонна видеостена с два ТИР-а. Освен това за тяхното присъединяване има поръчано особено неповторимо осветяване за сцената от Румъния, защото у нас няма такова. А пироефектите им ще бъдат без аналог.

Зад сцената музикантите са си поръчали бира“Корона“, безалкохолна бира, портокалов и ябълков фреш, водка и бонбони „тик-так“.

„Бендида“ и Конкурент“ ще подгреят почитателите във финландската вечер. Фестивалът „Варна мега рок“ започва с „A Special Varna Rock Night“ на 17 август, петък, оповестиха уредниците. На нея ще забиват варненските рок динозаври: „Bооmerang“, „Headmaster“, „Mister hard“, „Hades“.

Всички звезди на варненския фестивал ще бъдат настанени в първокласен хотел в центъра на града, който е с изключителна панорама към залива. Глен Хюз каца на аерогарата още на 15 август в Деня на Варна, идвайки от концерт в скандинавските страни и ще отлети след 4 дни за Лос Анжелис, където ще чества на 21 август рождения си ден. Във Варна ще го посрещнат най-малко дузина рокери, яхнали „Харли Дейвидсън“, измежду които ще има и една триколка. По време на престоя си във Варна домакините са му приготвили разходка с яхта и морско меню с калкан на борда.

С по-специални условия за храната са виолончелистите от „Апокалиптика“, измежду които двама са вегетарианци и един веган. Те са си поръчали соево мляко и наложително черен самун, плата със сирене и други

По време на концертите ще има обособени 4 кетъринг зони в региона на Морска гара с извънредно естествени цени, ще има свободно излизане и влизане на почитателите с билети, а забавното, е че и в трите вечери няма да се отделя придвижването по главния бул. „Приморски“ поради тях.

От среднощ на 14 февруари бяха пуснати в продажба над 14 000 билета. Община Варна от първия миг оказва цялостно подпомагане и дава на уредниците сцената, която ще бъде вдигната на Морска гара за празника на Варна. Фестивалът не е финансиран със средства от локалния бюджет.

„ Градът ни има потребност от подобен фестивал. Надявам се, че това ще се трансформира в една традиция. Вярвам, че гастролът на ”Nightwish ” ще притегли тук фенове от целия свят ”, сподели преди месеците подготовка кметът Иван Портних.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР