С писмо в типичния си силно неформален стил американският президент

...
С писмо в типичния си силно неформален стил американският президент
Коментари Харесай

Не се прави на много корав, да сключим добра сделка!

С писмо в типичния си мощно неофициален жанр американският президент Доналд Тръмп се пробва да убеди турския си сътрудник Реджеп Таийп Ердоган да спре военната интервенция в Сирия и да реализира договореност с кюрдските сили, оповестяват международните организации.

„ Нека да сключим една добра договорка! Не искаш да носиш отговорността за избиването на хиляди хора, а аз не желая да нося отговорността за унищожаването на турската икономика”, стартира писмото си Тръмп.

Той напомня, че към този момент е посочил на Анкара на какво е кадърен със глобите поради държания в ареста американски свещеник, които преди година вкараха Турция в икономическа рецесия.

„ Работих настойчиво, с цел да реша някои от твоите проблеми. Не разочаровай целия свят. Можеш да постигнеш страхотна договорка. Ген. Мазлум (лидерът на кюрдските сили – б.р.) има желанието да договаря с теб и е податлив на отстъпки, каквито кюрдите в никакъв случай не биха създали в предишното. Поверително ти адресирам копие от писмото му до мен, което таман пристигна”, изяснява Тръмп в писмото, което Белият дом реши да направи обществено.

Тръмп предизвестява Ердоган, че присъдата на историята за турските дейности ще бъде добра, единствено в случай че всичко бъде направено „ по верен и човечен начин”, до момента в който другояче „ ще те възприема като Дявола, в случай че не се случат хубави неща”.

„ Не се прави на доста твърд, не бъди простак!”, приканва американският президент и добавя: „ Ще ти се обадя по-късно”.

Писмото в оригинал:



Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР