С писмо по имейл до news.bg, пострадала от незаконно събиране

...
С писмо по имейл до news.bg, пострадала от незаконно събиране
Коментари Харесай

Граждани се оплакват от незаконни глоби за паркиране в Пловдив

С писмо по имейл до news.bg, потърпевша от нелегално събиране на санкции за паркиране в Пловдив , Дениз Христова изяснява, по какъв начин общинска защита глобява за погрешно паркиране на фиктивен адрес.

Според Христова, става въпрос за улица пред спортна зала " Колодрума " в Пловдив, където се лепят фишове като се показват адрес бул. " Константин Величков ", което не дава отговор на действителността. В своя поддръжка, тя ползва и преписка с общината.

Пострадалата се възмущава, че общинска защита си разрешава да глобява жителите, които работят и живеят до Спортна зала Колодрума без законно съображение, " няма ли адрес, не може да се наложи санкция ", добавя тя.

" Община Пловдив от своя страна си мълчи и нехае, тъй като получава доходи в хазната против нелегално наложените фишове за погрешно паркиране ", разяснява Христова.

 Снимка 341494
Източник:

В свое писмо до кмет на Район Централен, зам.-кмет публичен ред и зам.- кмет просвета и туризъм в Пловдив, Дениз Христова написа:

На 25.01.2017 година ми е издадена санкция с Фиш за погрешно паркиране според член 4 " а " от " Наредба за реда за прекъсване, престой и паркиране на ППС на територията на гр.Пловдив " /НРСППППСТГП/. Считам, че санкцията е неправилна, незаконосъобразна, голословна и извънредно несправедлива.

Първо бих желала да изложа като аргумент обстоятелството, че автомобилът ми " Алфа Ромео " с ДК № РВ 2390 СР е бил паркиран пред бизнес постройка Капитъл Трейд Център, намираща се на бул. " Асеновградско шосе " 4 Б до Спортна Зала " Колодрума ". Цитираният от служителя на Оперативна програма " Общинска Охрана " адрес, на който е записано нарушаването, а точно: бул. " Константин Величков " против Спортна Зала " Колодрума ", е погрешен - автомобилът ми не е бил на бул. " Константин Величков ".

Второ, бих желала да Ви обърна внимание, че съм санкционирана за прекъсване пред пешеходна пътека, а такава няма пред бизнес постройка Капитъл Трейд Център, където беше паркиран фамилният ни автомобил.

След като получих покана за непринудено осъществяване, подадох Заявление с вх.№ 17СГ250/12.07.2017 година до Кмета на Община Пловдив за анулация на фиша заради гореопоменатите обстоятелства. Г-жа Юлия Колева - шеф Отдел АНД ме посъветва да постъпя по този начин, макар че бях пропуснала 7-дневния законов период да апелирам фиша в съда. Тя също прегледа картата на Пловдив и заключи, че " нарушаването " е записано на неверен адрес.

На 19.07.2017 година получих отговор от Община Пловдив, че молбата ми е предадена за разглеждане от Оперативна програма " Общинска Охрана " гр. Пловдив. До 09.02.2018 година не получих отговор от Оперативна програма " Общинска Охрана " гр.Пловдив и подадох ново Заявление с вх. № 17СГ250/ 09.02.2018 година, против което получих ксерокопие на отговора им, който не беше достигнал до мен досега. Прилагам документи.

 Снимка 341493
Източник:

Във фиша не е посочен точният адрес, на който е паркиран автомобилът, затова не е налице хипотезата на член 39, алинея 2 от Закон за административните нарушения и наказания - а точно, че би трябвало да има прецизен адрес на мястото, на което е осъществено нарушаването. Без тези данни, административнонаказващият орган безусловно голословно е достигнал до извода, че " МПС с марка " Алфа Ромео " с ДК № РВ 2390 СР е бил погрешно паркиран на бул. " Константин Величков ", против Спортна Зала " Колодрума ".

Молбата ми към Вас, господин Стаменов, е да наложите повторна инспекция по случая и да вземете ограничения против незаконосъобразните дейности на чиновниците на Общинска Охрана.

 Снимка 341496
Източник:
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР