С писмо до електроразпределителното дружество в Североизточна България доставчикът Кумер

...
С писмо до електроразпределителното дружество в Североизточна България доставчикът Кумер
Коментари Харесай

Спират тока на шуменското ВиК от 9 август


С писмо до електроразпределителното сдружение в Североизточна България доставчикът Кумер ООД изиска прекъсване на електрозахранването на обекти на ВиК Шумен с претекст неплатени отговорности с изминал падеж.

ЕРП Север от своя страна е върнал неотложен отговор с искане за съблюдаване на процедурата по заявяване на спирането, в това число по отношение на нужния период за известяван на засегнатите страни.

След входиране от Кумер ООД на наложителните документи и прибавен график за спиране, от 09.08.2023 година е планувано прекъсване на електрозахранването на обекти на ВиК Шумен за 4 часа, а от 10.08.2023 година - до цялостно издължаване. Остават упованията виновните институции и сдружения да подхващат нужните ограничения за разрешаване на проблема.

Припомняме, че на обекти на ВиК-Шумен стартира на 17 май 2023 година по искане на сегашния снабдител на електрическа енергия на водоснабдителното сдружение - " Кумер " ООД. Кметът на Шумен Любомир Христов за разрешаване на неуредените финансови връзки на ВиК-Шумен с компанията, снабдител на електричество. На 18 май, сдружението на помпените станции на ВиК-Шумен малко преди спреният поради неплатени сметки ток трябваше по график да бъде пуснат.

Развитието на разногласието сред някогашния снабдител на електрическа енергия Кумер ООД и ВиК Шумен продължава . Апелативният съд във Варна обезсили издадената обезпечителна заповед, която беше наложена на ЕРП Север. Тази заповед задължаваше ЕРП Север да спре дейностите си за прекратяване на електрозахранването на обектите на ВиК Шумен ООД, които бяха провокирани от искане на предходния им снабдител - Кумер ООД.
 Шумен може още веднъж да остане без вода поради спор с снабдител на ток
Шумен може още веднъж да остане без вода поради спор с снабдител на ток

Развитието на разногласието сред някогашния снабдител на електрическа енергия Кумер ООД и ВиК Шумен продължава
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР