С писмен изпит по журналистика започва първата канидатстудентска сесия на

...
С писмен изпит по журналистика започва първата канидатстудентска сесия на
Коментари Харесай

Бъдещите журналисти от СУ с изпит на тема За няколко лайка повече

С писмен изпит по публицистика стартира първата канидатстудентска сесия на Софийския университет (СУ) за образователната 2019/2020 година

В публика 272 на СУ стартира писменият изпит по публицистика, за който 350 претенденти са подали заявление за явяване, прецизират от най-реномираното българско висше образователно заведение.

Кандидат-студент изтегли тематиката " За няколко лайка повече ", по която ще пишат всички явили се през днешния ден на изпита. Бяха изтеглени и две контролни тематики: " Улицата " и " На посетители на света ".

Проф. Ренета Божанкова, заместник-ректор на Алма матер, приветства всички претенденти с добре пристигнали в най-старото висше учебно заведение в България на първия изпит от кандидатстудентската акция за тази година. Тя пожела в днешния пролетен и безоблачен ден въодушевление, дълбока мисъл, равновесие на знанията и възприятията и изрази убеденост, че претендентите са готови за този изпит и ще покажат най-хубавото, на което са способни, с цел да зарадват родителите и учителите си.

" Фактът, че сте тук демонстрира, че сте създали първата крачка към един значим избор - избрали сте най-хубавия университет у нас и най-хубавия факултет ", уточни ръководителят на изпитната комисия по публицистика доцент Ефрем Ефремов.

В балообразуването на бакалавърските стратегии по " Журналистика " и " Връзки с обществеността " влизат оценките от писмения и от устния изпит по публицистика. В компетентност " Книгоиздаване " ще се взима единствено по-високата оценка от двата конкурсни изпита и има опция по желание за кандидатстване в тази компетентност с оценките от матурите по " Български език и литература ", " История и цивилизация ", " Философски цикъл " и непознат език.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР