С писмен изпит по журналистика и по математика I тази

...
С писмен изпит по журналистика и по математика I тази
Коментари Харесай

С изпити по журналистика и математика започва кандидатстудентската сесия в СУ

С писмен изпит по публицистика и по математика I тази заран стартира първата кандидатстудентска сесия за образователната 2019/2020 година на Софийския университет „ Св. Климент Охридски “.

Изпитът по публицистика стартира в 9.00 часа, а по математика в 14.00 часа.

Писменият изпит по публицистика има за цел да оцени способността на кандидат-студентите да основават повсеместен и приключен писмен текст (аргументативно есе) по заложена тематика.

Темите за писмения изпит са от актуалния публичен, политически, стопански и културен живот, отразен в българския периодически щемпел, радиото, малкия екран, интернет. Изпитната комисия формулира тематиките директно преди изпита. Изпитът стартира с изтеглянето на една тематика от кандидат-студент, като контролно се отварят най-малко още две тематики. Писменият изпит продължава 3 астрономически часа.

Изпитът по математика I за кандидат-студенти е писмен и от 2016 година форматът му съответствува изцяло с този на матурата по математика:

20 задания с избираем отговор от 4 благоприятни условия. Кандидат-студентът отбелязва със знак Х кръгчето с буквата на съответния отговор;
5 задания с отворен отговор;
3 задания с изцяло решение.
При решаването на всички задания се употребяват познания от разнообразни тематики на програмата по математика за наложителна подготовка. Решаването на дилемите не допуска потреблението на помощни изчислителни средства. При провеждането на изпита се позволява потреблението на писалки (пишещи синьо), черен молив, линийка, триъгълник, пергел и гума. Не се позволява използването на калкулатори, електронни бележници и портативни компютри.

Единственото позволено пособие по време на изпита е Справочник по математика за кандидат-студенти, публикуван от Факултета по математика и информатика на Софийския университет „ Св. Климент Охридски ” не по-рано от 2007 година (с алена корица). Времето за осъществяване на изпита е 4 часа. /БГНЕС
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР