С пищни тричасови тържества и участието дори на Гвардейския представителен

...
С пищни тричасови тържества и участието дори на Гвардейския представителен
Коментари Харесай

3-часова програма и Гвардейският оркестър откриват спорния 111-меторв пилон „Рожен“

С обилни тричасови тържества и присъединяване даже на Гвардейския внушителен духов оркестър и Представителния отбор на Въоръжените сили на България на 13 юли ще бъде открит противоречивият 111-метров стълб на Роженските поляни, излиза наяве от обява във Фейсбук страницата на монумента.

Организаторите на шумната патриотична демонстрация интензивно приготвят събитието, а от видео на идеолога на Симеон Караколев се вижда, че и оборудването, и знамето към този момент се извисяват над поляните.

Патрон на самодейността е президентът Румен Радев, с което може би се изяснява присъединяване на гвардейския оркестър, чиято съществена задача другояче е фокусирана върху отдаването на военни почести и церемонии.

Пилонът „ Рожен “, който тежи към 100 тона и бе пренесен с тежка техника до Роженските поляни, раздели публичното мнение. Едно от най-спорните неща е статута му на „ преместваем обект “ – той обаче бе бетониран надълбоко в земята, която е със статут на морава, което опонира на понятието в закона за подобен вид уреди.

Цялата структура е от 13 стоманени секции, които в контрастност с претенцията за патриотично начинание не са създадени в България, а са импортирани от Турция.

Съоръжението, което е получило позволение за градеж от община Смолян като „ преместваем обект “, ще бъде намерено публично на 13 юли. Първоначално за тогава бе обявен и, която обаче анулира присъединяване си.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР