С персонал от 1500 души производителят на мъжко облекло Димитров

...
С персонал от 1500 души производителят на мъжко облекло Димитров
Коментари Харесай

Индустрията на Плевен – от познатите до очаквани инвеститори

С личен състав от 1500 души производителят на мъжко облекло " Димитров " е най-големия шеф в района

[Димитров] " Има задоволителен интерес от разнообразни компании и той се вписва в границите на Националната тактика за развиване на Северна България като цяло и по-конкретно на Северозападния район като най-слабо развъртян в границите на целия Европейски съюз ", споделя кметът на Плевен Георг Спартански. В поддръжка на това той се базира на настояща статистика, съгласно която Северна България създава към 25% от Брутният вътрешен продукт на страната, останалите 75% се вършат в Южна България. Това е крещяща диспропорционалност и икономическо неравноправие, което следва да бъде преодолявано, с цел да може да се хармонизират двете елементи на страната и да бъдат равностойни, безапелационен е Спартански.

" Гражданите го чакат - повече грижи за северната част, повече вложения, повече работни места, с цел да се спре обезлюдяването, негативните демографски трендове, да има опция хората да остават на място и да осъществят капацитета си тук, а не в други градове на България или в чужбина ", акцентира кметът и добави, че е оптимист във връзка с тази опция, защото засилените вложения раждат конкуренция сред съответните компании вложители, което води до нараснало търсене на работна ръка, а това на собствен ред покачва трудовото заплащане.

С плевенски адрес
Най-големият шеф на територията на община Плевен и района - компания " Димитров ", където сега са ангажирани и работят 1500 души, е на финалната права от реализацията на огромен план за 25 млн. лева Това е най-модерното дружество за мъжка мода освен в България, само че и в Югоизточна Европа. Компанията е сътрудник и създава мъжки дрехи за най-големите международни марки Georgio Armani, Ermenegildo Zegna, Hugo Boss, а в годините на своето развиване е партнирала на марките Valentino, Calvin Klein, Pal Zileri. Производствените мощности на предприятието са ситуирани в три здания, които оформят индустриален комплекс с повърхност от 40 хиляди кв.м.

Собственикът на компания " Димитров " Магдален Димитров има концепция да сътвори лично частно учебно заведение за мода, дизайн и IT. Планира се просветителният комплекс да включва и детска градина за децата на чиновниците във компанията, с което общият размер на вложенията в идващите години да надвиши 50 млн. лева

От " Малтери Суфле България " преди дни оповестиха публично построяването в Плевен на нов цех с годишен потенциал за произвеждане на 50 хиляди тона малц и размер на инвестицията 30 млн. лева Дадената поръчка от френския вложител е към три пъти да усилят производството. Началото на строителството на новите мощности е планувано за пролетта на 2018 година, а въвеждането им в употреба - за втората половина на 2019 година Новият цех ще работи с последните най-модерни технологии, с цел да се отговори на европейските правила и условията на клиентите в региона на отбраната на околната среда. " Малтери Суфле България " сега държат повече от 40% от пазарния дял за малц у нас. Амбицията на сдружението е да развиват българските пазари, където виждат опция за напредък.

" Метекно България ", която изнася продукцията си за близо 10 страни от Югоизточна Европа и е част от част от групата " Метекно " – водещ производител на сандвич-панели, възнамерява през 2018 година инвестиция от 3.5 млн. евро в завода в Плевен. Предвижда се пуск на втора индустриална линия, с което компанията ще разшири гамата на създаваните артикули и ще добави някои нови към портфолиото си.
Производителят на дограма " Илина " пусна в употреба през тази година нова фабрика. Направената инвестиция е на стойност 1.5 млн. лева дружно с автоматизираната линия за произвеждане на висок клас алуминиеви порти и прозорци. Очакванията са продуктивността да се усили с към 50%.

Северозападът – на фокус за още вложители
Немската компания Leoni – водещ международен производител на кабелни системи и снабдител за автомобилната промишленост и други браншове, се чака напълно скоро на равнище директорски съвет на концерна да вземе извънредно решение за мястото на инвестицията си в България, като възможностите това да се случи в Плевен са доста положителни.

Голяма китайска компания изследва изискванията за вложение в България, в това число и в Плевен. Желанието й е да направи огромен цех за мебели и офис съоръжение с към 3500 работни места. Китайската компания, която работи с IKEA и е доставила офис оборудването за последната среща на Г-20, има всички нужни документи за работа по най-високите стандарти на този тип произвеждане. Като вероятни дестинации на тяхната инвестицията се преглеждат още Сърбия и Румъния.

Преди към месец чешка компания – производител на платки за автомобилната индустрия, също е показала желанието си пред кмета на Плевен Георг Спартански да влага в България в създаване на цех за електронни платки, като техните планове също са за няколко хиляди работни места.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР