С пъстро 3D mapping шоу по корпуса на стар автобус

...
С пъстро 3D mapping шоу по корпуса на стар автобус
Коментари Харесай

С интерактивна прожекция върху стар “Икарус“ МРРБ показа как европейските инвестиции промениха градовете

С пъстро 3D mapping шоу по корпуса на остарял рейс „ Икарус “ Министерството на районното развиване и благоустройството показа по интерактивен метод по какъв начин са се трансформирали градовете с помощта на европейското финансиране по Оперативна стратегия „ Региони в напредък “.

Водещ на шоуто, което зарадва поданици и посетители на столицата, беше Деян Славчев – Део.



Гости бяха министърът на районното развиване и благоустройството Петя Аврамова, заместник-министър Деница Николова, заместник-кметът на Столична община Дончо Барбалов и изпълнителният шеф на Националното съдружие на общините в Република България Силвия Георгиева.

За феновете концерт изнесе Биг бендът на Катедра " Поп и джаз изкуство " на Национална музикална академия " Проф. Панчо Владигеров ". Висшето образователно заведение бе изцяло актуализирано през тази година с инвестиция от малко над 3 млн. лева по Оперативна програма „ Региони в напредък “ 2014-2020 година, като това e един от най-значимите планове, свързани c възстановяване на просветителната среда.



„ Отчитаме сериозен прогрес в осъществяването на Оперативна стратегия „ Региони в напредък “ 2014-2020 година Към днешна дата са завършени 209 плана. Разплатените средства по осъществени планове са на обща стойност близо 1,5 милиарда лева, което е съвсем 50% от ресурса по програмата.

Сключени са 598 контракта за 2,6 милиарда лева или 86% от бюджета на програмата.

Тези значими цифри недвусмислено демонстрират напредъка и триумфите на една от най-мащабните инфраструктурни стратегии в България “, съобщи министър Петя Аврамова.



Тя означи, че всички тези средства са ориентирани към повишение качеството на живот във всички райони на страната.

„ С работата си продължаваме смяната в огромните и междинните градове, като в същото време поддържаме и по-малките. Финансираме промяната в опазването на здравето, образованието и обществената сфера, вложенията в спортна, културна и пътна инфраструктура, туризъм. Промяната е забележима, даже и за скептиците “, сподели още министър Аврамова.

Тя акцентира, че е значимо обществото да цени постигнатите триумфи и да употребява подобренията с грижата на добър собственик.

Заместник-министър Николова също подчертава върху смисъла на оперативната стратегия за възстановяване живота на хората.

Решението за този нов тип интерактивен доклад не е инцидентно.

„ Целта е да ни подсети за времето, в което всички се возихме единствено на такива рейсове, влизахме в университетите с ръкавици и по този начин пишехме лекции, в учебните заведения имаше единствено черна дъска и тебешир, а детските площадки не бяха безвредни. Сега, с помощта на европейските средства, старите рейсове сменихме с нови, по-екологични, по-икономични. Използваме новите технологии, с цел да образоваме младежите по нов метод, учебните заведения са преобразени като материална база и обзавеждане”, уточни Николова.

И регистрира, че вложенията в обитаемоте места по ръководените от Министерство на регионалното развитие оперативни стратегии в интервала от 2007 година досега доближават 6 милиарда лева По думите й съществена цел пред министерството сега е договарянето на новия запас от над 3 милиарда лева, който ще се влага в бъдещия програмен интервал 2021-2027 година

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР