С пъстра палитра от емоции на тъга и радост се

...
С пъстра палитра от емоции на тъга и радост се
Коментари Харесай

Изложба на юбиляри 5/6/7 в „Капана“

С пъстра палитра от страсти на горест и наслада се откри изложбата на юбилярите, която Дружеството на пловдивските художници провежда за втора година. Куратор на „ 5/6/7 “ по традиция е графичният дизайнер Костадин Отонов.

На Архангеловден в изложба „ Капана “ създатели и аудитория с едноминутно безмълвие отдадоха респект на художника Димитър Добрев, който умря през вчерашния ден. Не дочакаха своя 75- годишен празник двама изтъкнати прловдивски актьори, включени в изложбата – доцент Дечко Дечев и Христо Стойчев. Двамата с изключение на с яркото си творчество имаха и дългогодишна преподавателска активност в областта на изобразителното изкуство.

След минутите на горест обаче присъстващите създатели: Георги Щърбев (50), Борис Богданов, Борис Стоилов, Ангел Гешев, Николай Рогачев, Васил Тенев, Дамян Христов (60), дамите Снежана Фурнаджиева и Емилия Арабаджиева, както и Вълчан Петров и Жорж Ру (75) отвориха по бутилки с шампанско за совите годишнини.

Празникът на пловдивските художници беше уважел и персонално от генераблния консул на Република Турция в Пловдив Н.Пр. Корхан Кюнгерю.

Изложбата е част от Календара на културните събития и се осъществя с финансовата поддръжка на Община Пловдив. Може да се прегледа до 27 ноември 2022 година, а входът е безвъзмезден.
Източник: plovdiv-online.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР