С първите си действия служебният кабинет прави притеснителна стъпка в

...
С първите си действия служебният кабинет прави притеснителна стъпка в
Коментари Харесай

ДБ: С първите си действия служебният кабинет прави притеснителна стъпка за връщане на „Газпром“

" С първите си дейности служебният кабинет прави притеснителна стъпка в посока връщане на " Газпром ", написа във Facebook Ивайло Мирчев от " Демократична България " (ДБ). Коментарът му е оповестен на страницата на Демократична България в обществената мрежа.

Според него връщането на съветския газ може да блокира опциите за различни доставки и да остави страната в цялостна взаимозависимост от Москва. Той предлага и решения в шест стъпки.

" Правителството би трябвало да продължи договарянията с Гърция за съглашение за алокиране на обезпечен потенциал за България на Ревитуса ", показва Мирчев и добавя: " На второ място, би трябвало да бъде удължен разговорът с Турция и Боташ с посредничеството на Европейска комисия за сключване на междусистемно съглашение с Булгартрансгаз, тъй че да се употребяват турските терминали ". Трета стъпка, съгласно него, е рамковото съглашение с Cheniere да се усъвършенства като цена. " Трябва да има обезщетения за природен газ за бизнеса и семействата ", счита представителят на Демократична България.

За бизнеса би трябвало да се приготви механизъм за търгове за отнасяне запас, тъй че той да е подтикван да понижи потреблението на газ против обезщетения на търгова основа, предлага Мирчев.

Плащанията да са обвързани с вложения в възстановяване на енергийната успеваемост, показва той. И добавя, че би трябвало да се вкарат помощи за енергийна беднотия, с които семейства на газ да могат да закупят високоефективни електроуреди, с което в допълнение да се окаже напън върху потреблението.

Представителят на Демократична България отбелязва още, че хранилището в Чирен се цялостни по график и сега е над равнището, което е имало в предходни години по същото време - близо 50 %.

От 1 юли 2022 година у нас да влизат цялостните количества газ от находището " Шах Дениз ІІ ". Второто полугодие България ще получи 430 млн. куб. м, а за първите шест месеца доставените количества са били 160 млн. куб. м. Общо доставените количества за 2022 година ще са малко над 50 на 100 от контрактуваните 1 милиарда куб.м годишно, разяснява Ивайло Мирчев.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР