С първата стъпка в реформата в държавните железници БДЖ Холдинг,

...
С първата стъпка в реформата в държавните железници БДЖ Холдинг,
Коментари Харесай

Трите дружества на БДЖ се сливат в една компания

С първата стъпка в промяната в държавните железници „ БДЖ Холдинг ”, „ БДЖ-Пътнически транспорти ” ЕООД и „ БДЖ-Товарни транспорти ” ЕООД ще се слеят в Национална компания „ Български държавни железници ”. Това заяви министърът на превоза Николай Събев, който показа съвета на шефовете на новата компания, който ще включва петима мениджъри.

В момента има три жп компании – „ БДЖ холдинг “, който пък ръководи „ БДЖ -  Товарни транспорти " и „ БДЖ - Пътнически транспорти ", т.е. всяко е с обособени администрации и мениджъри. Като се влеят в едно и се махнат тези, които не могат да работят, ще има единствено един ръб и по-лесно ще се ръководят приходите и разноските на това ново дружество, означи министърът. Пътната карта за това би трябвало да е подготвена до 18 февруари и по-късно стартира процедурата. „ Вливане на фирмите в едно е най-хубавият вид ", безапелационен е министър Събев.

Плановете са БДЖ да се модернизира и да излезе на облага през 2023 година. Ще се направи пътна карта за ограниченията, които ще се подхващат, като задачата е да няма закъснение в графиците за придвижване, да има по-добра съгласуваност сред градовете и влаковете да станат по-приятни за пътешестване.

Министър Събев разгласи, че се плaниpa oт нaчaлoтo нa 2024 година компанията дa нe иcĸa пoвeчe дотация oт дъpжaвaтa за пътните транспорти и  дa се излeзe нa ĸaпитaлoвитe пaзapи в Eвpoпa.

Министърът разгласи, че не се чака покачване на цените на влаковите билети.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР