С първа копка на ул. Евридика стартира мащабният проект за

...
С първа копка на ул. Евридика стартира мащабният проект за
Коментари Харесай

За 4,7 млн.: Ремонтират надлези и улици в Смолян

С първа копка на ул. ”Евридика ” започва огромният план за 4,7 млн. лева за „ Ремонт и рехабилитация на улици, тротоари, надлези, пешеходни алеи и детски площадки за възстановяване на градска среда на гр. Смолян ". Началото даде зам.-кметът на Смолян инж. Мариана Цекова. 

" Очакваните резултати от осъществяването на плана са повишение на достъпността и проходимостта на четири улици в зона, които обслужват огромен брой поданици на града, възстановяване на качеството на физическата среда на живеещите в този регион, възстановяване на естетическия образ на града, сигурност и сигурност на придвижването на жителите “, изясни  зам.-кметът на Смолян. 

Церемонията слага началото на реконструкциите на улиците „ Спортна ", „ Беклийца ", „ Евридика " и „ Зорница ". Предвиждат се рехабилитация и ремонт и на четирите надлеза над бул. „ България ", ул. „ Дичо Петров " и ул. " Арх. Петър Петров ". По плана ще бъде построена пешеходна връзка от ул. „ Снежанка " до ул. „ Добруджа " в Смолян, както и детската площадка над автогарата в града.

Общата стойност на плана е 4 772 320,46 лева, от които 4 056 472,39 лева европейско финансиране посредством ЕФРР и 715 848,07 лева национално съфинансиране. Договорът за безплатна финансова помощ е подписан на 22 декември 2016 година и е с дълготрайност до 22 юни 2019 година

Мащабният план се реализира с финансовата поддръжка на Оперативна програма „ Региони в напредък ” 2014-2020 година, съфинансирана от Европейски Съюз посредством Европейския фонд за районно развиване.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР