С първа копка и водосвет, отслужен от Старозагорския митрополит Киприан,

...
С първа копка и водосвет, отслужен от Старозагорския митрополит Киприан,
Коментари Харесай

Започна рехабилитацията на ВиК мрежата в старозагорския квартал Самара-1

С първа копка и водосвет, отслужен от Старозагорския митрополит Киприан, през днешния ден бе даден старт на плана за реорганизация и уголемение на водопроводната и канализационната мрежа на квартал „ Самара-1 “ в Стара Загора. Близо 2 милиона и 400 хиляди лв. е финансирането по стратегия на ПУДООС, а над 64 хиляди лв. са личните средства на общината за осъществяването на плана.
За 150 дни компанията реализатор би трябвало да рехабилитира ВиК мрежата от ул. „ Родопи “ до ул. „ Трета опълченска “, разгласи заместник-кметът инж. Янчо Калоянов. Общата дължина на канализационната мрежа, която ще се построява, е 2124.09 метра , ще се изградят и ревизионни и дъждоприемни шахти, сградни канализационни отклонения към всички парцели, нов дъждопреливник и отливен канал. След приключването на ремонтните действия ще бъдат сменени тротоарите и бордюрите и ще се асфалтират улиците.
Предстои стартирането на социална поръчка за втория стадий от плана, разгласи още инж. Калоянов. Той планува да се извърши възобновяване и създаване на водопроводната и канализационната мрежа в правата от ул. „ Родопи “ до ул. „ Василий Верешчагин “. „ В тази права уличната мрежа е в неприятно положение, липсва и канализация, тъй че ще насочим старания там “, посочи отрасловият заместник-кмет.
Маргарита Попиванова, представител на компанията реализатор разгласи, че по време на строително-монтажните действия ще има поетапно затваряне на придвижването и прикани за самообладание и приемливост от страна на жителите на квартала.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР