С първа копка бе даден стартът на строителството на разширението

...
С първа копка бе даден стартът на строителството на разширението
Коментари Харесай

Първа копка на разширението на Фабрика за майонеза „Краси”

С първа копка бе даден стартът на строителството на разширението на Фабрика за майонеза „ Краси " в Пловдив, заяви " Труд бг ".

Бизнесменът Димитър Консулов основава емблематичното за града дружество през 1994 година и то стартира да работи с 15 служащи и чиновници. Днес във компанията се трудят над 160 души.

Вече повече от 28 години Фабрика за майонеза „ Краси " е водач на пазара на майонеза у нас като продукцията й се изнася в Испания, Англия, Гърция, Кипър, Германия и Съединени американски щати.

Майонеза „ Краси " е „ Любима марка " на българския консуматор, неколкократно е номинирана и печели „ Компания на годината ", има оценки от Международни и български изложби, притежател е на Рекорд на Гинес и е приета за изключителна и преобладаваща комерсиална марка от световната организация Супербрандс.

Предстои в идващите месеци предприятието да бъде разширено с нова индустриална, складова и административна част с общо 5169 кв. м. разгърната застроена повърхност, като предстоящата инвестиция е за 6 млн. лева лични средства.

Предвидено е строителството и монтажа на машините и оборудванията да приключи до края на 2023 година. Строителите са български компании, по-голямата част от оборудването, включително поточните линии, са създадени от екип от експерти на Фабриката за майонеза „ Краси ".Допълнителното съоръжение от специфична неръждаема стомана и електрониката са създадени от водещи пловдивски компании.

Новата база ще е ситуирана в прилежащ парцел на в този момент настоящата Фабрика в центъра на гр. Пловдив и когато проработи ще способства за възстановяване изискванията за работа на личния състав, за произвеждане и предпазване на продукцията.

Собственикът на Фабрика за майонеза „ Краси " Димитър Консулов акцентира, че не е елементарно да инвестираш по време на рецесия, само че това е индикатор, по който може да се реши тежестта на една компания. Няколко рецесии към този момент са зад тила му, надява се да успее и тази да изпрати без съществени последствия.

Стартът на строителството беше даден по традиция на строителната площадка след изработен водосвет от Отец Георги, последван от счупена бутилка шампанско в кофата на багера.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР