С парти с торта и свещи майките на деца с

...
С парти с торта и свещи майките на деца с
Коментари Харесай

Вече цял месец майки на деца с увреждания протестират с палатков лагер в Русе

С празненство с торта и свещи майките на деца с увреждания в Русе означиха един месец от издигането на палатковия лагер. Те споделиха, че очаквали по-голяма съпричастност от русенци и че са признателни на тези над 2 600 техни съграждани, които са ги подкрепили с подписите си.

Русе

Майките обявиха още, че застават зад митингите на животновъдите, както и зад всеки различен жител, който отстоява правата си, тъй като желаят по-добро бъдеще за всички деца.

Жените споделиха разочарованието си, че техните претенции за промяна в обществената система, за самостоятелна оценка на потребностите не са включени в новия Закон за хората с увреждания, тъй като по този начин ще бъдат нарушени нечии ползи.
Снежинка Захариева: Август месец, защото нашите ръководещи излизат във почивка, най-вероятно ще отидат на остров Бали, тъй като заплатите им са огромни и могат да си го разрешат. Ние ще сложим две бали в палатката и ще отброяваме дните до 1 октомври. До през вчерашния ден си мислехме, че отброяваме до новото бъдеще за нашите деца с проблеми, от през днешния ден споделяме, че отброяваме до първи октомври – датата на голям народен митинг.  ​Новият закон за хората с увреждания провокира неодобрение ​Новият закон за хората с увреждания провокира неодобрение
Новият закон за хората с увреждания провокира неодобрение. Протестиращите майки на деца с увреждания напуснаха работната група, която готви измененията...
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР