С панихида, на връх "Милин камък“, бе почетена паметта на

...
С панихида, на връх "Милин камък“, бе почетена паметта на
Коментари Харесай

С възпоменание бе почетена паметта на загиналите Ботеви четници на връх Милин камък“

С панихида, на връх "Милин камък “, бе почетена паметта на починалите преди 142 години Ботеви четници. На паметния връх се събраха поданици от селата Чирен, Голямо Пещене, Мраморен и Баница. Гост на възпоменателното честване бе кметът Калин Каменов.
"Днес е ден за респект, в който всеки би трябвало да сведе глава пред героизма на предците ни. Искам да благодаря на всички, които сте тук, с цел да отдадем дружно респект към тези, поради които през днешния ден, се назоваваме свободни. Хубаво е, че на днешния ден има и деца, които да знаят, да помнят, да съхраняват и да почитат загатна на нашите герои. Незабравяйте, че ние сме потомци на смели и горди българи, чиито кости оставят вечно тук - на нашите земи.”С тези думи се обърна към присъстващите кметът на града.
Честването продължи с художествена стратегия, която включваше патриотични песни, изнесена от самодейци от читалищата на обитаемоте места от Община Враца и възпитаници от Обединено учебно заведение „ Христо Ботев “, с. Баница.
На възпоменанието участваха още кметовете на селата Чирен - Диан Дамянов, на Баница - Любен Нинов, на Мраморен - Страхил Цеков и на Голямо Пещене - Тодор Тодоров.
В знак на благодарност, пред паметника на починалите, бяха поднесени венци и цветя.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР