С панихида и хвърляне на венци в реката почетоха паметта

...
С панихида и хвърляне на венци в реката почетоха паметта
Коментари Харесай

Почетоха паметта на жертвите от трагедията в село Бисер с панихида и хвърляне на венци в реката

С панихида и мятане на венци в реката уважиха паметта на жертвите от нещастието в село Бисер. Днес се навършват 10 години от наводнението, при което в селото починаха шестима, а в района общо 10 души. Десетки къщи бяха съборени. Причината за нещастието беше скъсването на стената на язовир Иваново.

Само преди месец стартира делото за причиняване на нещастието, по което единствен обвинен е тогавашният регионален шеф на Хасково Ирена Узунова. Междувременно обаче десетки потърпевши към този момент осъдиха община Харманли в цивилен каузи.

" 10 години минаха, аз няма да не помни този ден. Вълната, когато е пристигнала, татко ми по тази причина си отиде, вълната е била доста огромна - 4 метра и хората, които са били на кота 0, са починали. Поуката - в случай че се бяха взели ограничения, можеше да се предотврати това нещо ", съобщи Тодор Тодоров, наследник на умрял в наводнението.

" Всеки има право да търси безусловно всичките тези компенсации. Заведени са 33 каузи, 20 към този момент са завършили на първа инстанция. Сумата, която общината дължи по тези каузи, е над 10 милиона ", добави Мария Киркова, кмет на община Харманли.

Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР