С пълно мнозинство, днес, на Общо събрание на Сдружението на

...
С пълно мнозинство, днес, на Общо събрание на Сдружението на
Коментари Харесай

Похвално! Кметът Ат. Стоянов отново бе избран за председател на Сдружението на Югозападните общини!

С цялостно болшинство, през днешния ден, на Общо заседание на Сдружението на Югозападните общини, кметът на община Сандански – Атанас Стоянов бе избран отново за негов ръководител.
На общото заседание участваха представители на локалната власт от Югозападния район. Бяха дискутирани и признати докладите за активността му през предходния интервал, като надлежно бе утвърдена и новата работна стратегия за 2022 година

Една от най-важните точки в Дневния ред, бе изборът на нов директорски съвет и ръководител на Сдружението.

Номинацията на кмета Стоянов за ръководител бе утвърдена единомислещо от всички присъстващи кметове и ръководители на Общински препоръки. Освен него, в 7-членният директорски съвет бяха определени: Илко Стоянов – кмет на община Благоевград, Емил Илиев – кмет на община Струмяни, Иван Кадев – кмет на община Банско, Трайко Младенов – кмет на община Костинброд, Ангел Жиланов – кмет на община Горна Малина и зам.-председателят Васко Стоилков – кмет на община Сливница.

Сдружението на Югозападните общини е най-голямата общественост на локалните управляващи в Югозападна България. В нея членуват пълноправно 25 общини от югозапада.

Създадено в социална изгода, то съставлява и пази общите ползи на общините и техните поданици. В целите на Сдружението са груповото решение на въпроси, свързани с районното развиване, както и институционално партньорство на разнообразни равнища.


Осигуряването на интернационалните партньорства за обмяна на опит посредством основаване на мрежи за съдействие, е водещ ангажимент на районната общинска асоциация. Същевременно, експертната помощ и подготвеност при създаването и ръководството на национални и Европейски планове, е значима и неразделна част от 20- годишния богат опит на сдружението, в интерес на общините.


Всичко това прави Сдружението на югозападните общини все по-важна и значима социална конструкция, която директно подкрепя и поддържа локалните управляващи в тяхната активност.


Седемчленният директорски съвет, който ще работи под председателството на Атанас Стоянов, дава поръчка да сътвори обща локална политика и положителни практики за развиването на района, както и отлична съгласуваност и съдействие с Националното съдружие на общините в Република България.

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР