С пълно единодушие здравната комисия в парламента прие промени в

...
С пълно единодушие здравната комисия в парламента прие промени в
Коментари Харесай

Здравната комисия реши да забрани на деца да пушат нергиле в заведенията

С цялостно единогласие здравната комисия в Народното събрание одобри промени в Закона за здравето, импортирани от Валери Симеонов и група народни представители. С поправките в закона се не разрешава на деца да пушат наргиле в заведенията, оповестява БГНЕС.
Поправките бяха признати без депутатите от Българска социалистическа партия. Техните сътрудници от НФСБ показаха вяра, че измененията ще бъдат подкрепени от Българска социалистическа партия, макар протеста. От ГЕРБ също обявиха, че се надяват на цялостна поддръжка в пленарна зала, защото става дума за здравето на децата. „ Да сте чули децата да се разделят на ръководещи и съпротива. Всички желаеме да бъдат здрави. И по тази причина се удивлявам на опозицията, сякаш не желаят техните деца и гласоподаватели да са здрави “, изясни Георги Колев от НФСБ, които са вносители на измененията.

Идеята на поправките е да се сътвори закон, който да даде право на Регионалните здравни инспекции да управляват и санкционират заведенията, които позволяват деца да влизат и да пушат наргилета. „ Подкрепихме предложенията на сътрудниците, тъй като считаме, че това е инвестиция в вярното развиване на младото потомство, в неговото здраве “, изясни ръководителят на здравната комисия доктор Даниела Дариткова.

Тя съобщи, че е подготвена да изслуша възраженията на бизнеса във връзка с текстовете.

Пред депутатите Ричард Алибегов от Българската асоциация на заведенията съобщи, че се не разрешава нещо, за което няма данни, че е нездравословно. Сдружението упорства да се преразгледат текстовете, даже да се направи либерализация на Закона за тютюнопушенето.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР