С пакета от технологии Efficient Dynamics още през 2007 година

...
С пакета от технологии Efficient Dynamics още през 2007 година
Коментари Харесай

Вече повече от десетилетие BMW Efficient Dynamics продължава историята на успеха

С пакета от технологии Efficient Dynamics още през 2007 година BMW Group основава идея, която е неповторима в автомобилния отрасъл и до през днешния ден. Постоянното намаление на разхода на гориво, а с това и на СО2 излъчванията, обвързвано и с поредно повишение на насладата от шофирането. Това трансформира BMW Efficient Dynamics във фундаментален детайл от ДНК на всички модели на BMW и е главната причина BMW Group да може да извърши СО2 задачите на Европейския съюз.

Технически ограничения във всяка област на автомобила

Целта на BMW Efficient Dynamics е безусловно всеки аспект на автомобила да бъде подложен на поредна оптимизация. В региона на аеродинамиката към този момент се инсталира третото потомство на ръководството на въздушните клапи, най-новото потомство аеродинамични джанти на BMW ще бъде част от оборудването на новото BMW iX3, което ще бъде въведено на пазара още през 2020 година. Технологията на аеродинамичните джанти на BMW е в допълнение осъвременена. Тяхното въздушно противодействие е понижено с 5 % по отношение на стандартна джанта на BMW X3, а тежестта е намалено с 15 % по отношение на досегашните аеродинамични джанти на BMW. За да се реализира толкоз забележителен прогрес, в завода в Мюнхен през последните години са направени всеобхватни вложения в нужната F+E инфраструктура. Най-аеродинамичният автомобил сега, новото BMW Серия 3 Седан, има коефициент на въздушно противодействие от единствено 0,23, което го трансформира в „ best in segment. “ Благодарение на интелигентното олекотяване на структурата е реализиран забележителен триумф и във връзка с успеваемостта. Така да вземем за пример при промяната на поколенията на модела, макар нарастването на размерите и повишението на стандартите за сигурност, е реализирано намаление на тежестта. Оптимизирането на структурите, както и потреблението на най-подходящите материали на точното място в автомобила е ключът към постигането на поставените цели. Централна роля при BMW Efficient Dynamics играе и необятното портфолио от видове задвижвания: високоефективните мотори с вътрешно горене с 48-волтова система, Plug-In хибридните модели, както и чистите електрически автомобили – всички те се подчиняват на същия главен принцип на Efficient Dynamics: понижаване до най-малко на вложената сила при в същото време увеличение до най-много на изходящата сила – и то при поредна ориентировка към клиента. В това отношение 48-волтовата технология Mild-Hybrid обезпечава доста по-широки благоприятни условия за прилагане на регенерацията на спирачната сила. През есента на 2019 технологията Mild-Hybrid за пръв път е въведена при четирите разновидността на модела BMW 520d, а от пролетта на 2020 година ще бъде разширена до BMW Серия 3, както и моделните фамилии BMW X3 и BMW X4.

Една възможна четвърта колона в портфолиото на задвижванията е BMW i Hydrogen NEXT, което за пръв път бе показано на IAA 2019. Още от 2013 година BMW Group работи взаимно с Toyota Motor Company в региона на технологията на горивната клетка. Поради към момента неопределените рамкови условия, включително снабдяването със „ зелен водород “, към момента обаче в средносрочен проект не трябва да се чака сериен модел на BMW Group с такова задвижване.

Значителен резултат с помощта на поредното придвижване по инерция

През последните 13 години BMW Efficient Dynamics реализира намаление на междинния разход на гориво и на обвързваните с него СО2 излъчвания на автомобилния парк на BMW с над 40 %. Освен това BMW Group съумява в цялостен обсег да отговори на условията на Европейския съюз във връзка с СО2. Това се дължи и на обстоятелството, че нововъведенията на BMW Efficient Dynamics поредно и серийно са въведени при всички моделни фамилии. Само през 2020 година цената от 2019 година ще бъде намалена с спомагателни 20 %, с помощта на BMW Efficient Dynamics и поредната електрификация на портфолиото от модели. По този метод клиентите на BMW постоянно се любуват на оптималната наслада от шофирането и на преимуществата на устойчивата подвижност.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР