С пакета „Макрон“ се налагат правила, които са изгодни за

...
С пакета „Макрон“ се налагат правила, които са изгодни за
Коментари Харесай

Владимир Каролев: Инвестициите от 2008 година никога няма да се повторят

С пакета „ Макрон “ се постановат правила, които са преференциални за френските и немските водачи, само че не и за българските. Бизнесът няма да почине, само че ще е по-малък. Това предвижда в предаването „ Още от деня “ икономистът Владимир Каролев.

Във връзка с концепцията огромен авто цех да открие филиал в страната ни, икономистът съобщи: „ Румъния има преимущество, че има автомобилни фабрики от едно време. Те обаче нямат фрагменти. Проблемът им с работната ръка е доста по-голям от при нас “, счита Каролев.

„ Инвестициите от 2008 година в никакъв случай няма да се повторят. Нивата, които имаме в последните 5-6 години са ОК. Икономиката ни има растеж “, сподели икономистът.

„ За да се оправим с бедността в страната, би трябвало да имаме господство на закона, преди всичко и отбрана на частната благосъстоятелност “, разяснява той.

„ Ако Фолксваген пристигна в България това ще бъде един добър знак. Гръбнакът на всяка развита стопанска система в света е дребния и междинния бизнес “, акцентира Каролев.

„ Има неща, които България не може да предложи, а съседите ни могат “, означи той със страдание. Той даде образец със земя, която може да се предложи евтино или пък заводът да се освободи от налози за 2 години.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР