С падането на температурите и влошаването на времето трябва да

...
С падането на температурите и влошаването на времето трябва да
Коментари Харесай

Ето колко ще ни струва подготовката на автомобила за зимни условия

С рухването на температурите и утежняването на времето би трябвало да сменим гумите на автомобила си. Експерти поучават от 15 ноември да караме с такива, с подобаващ протектор, да подсигурим течност за чистачки и антифриз. По-скъпо ли  ще ни коства тази година подготовката на автомобила за зимата?

Тази година цената на нова гума от най-разпространения размер и невисок клас варира от 95 до 115 лв. за брой. За разлика от предходната година, когато общата сума за подготовката на автомобила ни е била под 500 лв., в този момент за  четири нови гуми, плюс цената на монтажа, ще се наложи да отделим с към 100 лв. повече.

Лека наклонност за нарастване има и в цените  на услугата. " Самата промяна на гумите варира от към 45 до към 60 лв. ", споделя притежателят на автосервиз Хари Аптураманов пред NOVA.

Експерти поучават при пазаруване на гуми да следим за характерностите, указани на етикета.

" На този етикет е обещано каква е гумата - дали е зимна, какъв брой децибела, какъв звук издава, какъв е енергийният клас на горивото и какъв е енергийният клас при прекъсване на мокро. Естествено, ние предлагаме най-хубавия вид клас " А ",  само че за жалост той е извънредно безценен и е от допустимо най-високия сегмент на гумите, особонео при зимни условия ", изяснява Аптураманов.

Част от подготовката на автомобила за студените месеци включва и зареждането на зимна течността за чистачки, чиято цена тази година също е по-висока от предходната и тук-там доближава пет лв. за литър. Веригите не са наложителен признак, само че феновете на пътуванията в планината е добре да ги имат.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР