С падането на първия сняг и на температурите BMW остави

...
С падането на първия сняг и на температурите BMW остави
Коментари Харесай

Роудстърът i8 остава без нищо отгоре за 15 секунди

 26-1-6kol

С рухването на първия сняг и на температурите BMW остави без нищо от горната страна хибридния спортист i8. Откритият вид на спортната кола дебютира на ревюто в Лос Анджелис и като че ли наподобява още по-добре от миналото през фейслифт закрито купе. Мекият покрив се сгъва за 15 секунди на място или в придвижване до 50 км/ч и се прибира в съвсем отвесно състояние зад местата на лидера и пасажера, където остава място с размер 100 л като допълнение към 88-литровия багажник. Общата товарна съдържимост на роудстъра е по-голяма, в сравнение с при купето (154 л), само че няма задна седалка.



В името на спортното чувство и държание тежестта на колата е усъвършенствано с лека структура и материали. Крилатите порти са направени от алуминий и от рисково здравия карбонов композит CFRP, който е употребен също за праговете и рамката на челното стъкло. Разликата в тежестта сред роудстъра и купето i8 е единствено 60 кг в интерес на открития модел, който тежи 1595 кг. Качването и слизането става по-лесно при прегънат покрив, само че отново е належащо свободно пространство – към половин метър настрана и два метра на височина за ефектно отварящите се като крила на птица порти.



Под тази атрактивна опаковка работи задвижваща техника с усъвършенствани индикатори.  Капацитетът на акумулаторните кафези на високоволтовата литиево-йонна батерия е нараснал от 20 до 34 амперчаса. На процедура енергийното съдържаните на всяка клетка е пораснало със 70% и общият запас на батерията е повишен от 7,1 до 11,6 киловатчаса. Това се отразява позитивно върху пробега и в чисто електрически режим могат да бъдат изминати 53 км (37 км досега). С опционалния 42-литров контейнер (серийният е за 30 литра) общият преход с цялостен заряд гориво и сила става 600 км.

 26-4-6kol

Инженерите са вдигнали с 12 конски сили и мощността на електромотора (143 к.с.). Трицилиндровият бензинов 1,5-литров мотор генерира 231 конски сили и звучи още по-добре, като към този момент е оборудван  с филтър за фини прахови частици. Общата систематична мощ на машината доближава 374 конски сили. Досега на напълно ток i8 се движеше до 70 км/ч, а към този момент – до 105 км/ч, като може и до 120 км/ч при задаване на електрически режим.

 26-5-6kol

Батерията се зарежда от елементарен контакт за 4,5 часа, а с устройството за бърз заряд – за по-малко от 3 часа. За изминаването на първите 100 км са нужни единствено 2 л бензин. С невисок център на тежестта, задвижване на всички колела и комбинираната бензиново-електрическа мощ роудстърът форсира за 4,6 секунди до 100 км/ч, а оптималната скорост е лимитирана на 250 км/ч.

 26-6-6kol  26-7-6kol
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР