С падането на ограниченията и задаващите се Великденски празници, покрай

...
С падането на ограниченията и задаващите се Великденски празници, покрай
Коментари Харесай

Изнася ли се народът? Брутална опашка за заминаващи на летище София

С рухването на рестриктивните мерки и задаващите се Великденски празници, около които можете да си извършите една много положително отпуска откъм дни, хората го удариха на пътешестване в чужбина. Някой взеха решение да сторят това преди да чакат четвъртък, когато е последния работен ден за тази седмица, като по този метод изпревариха главната вълна, само че на летище " София " се получи грандиозно стълпотворение от хора с куфари. Терминал 2 безусловно се задръсти от народ, а чиновниците от другите дирекции не смогват да обслужват всички в точния момент.

Всичко това докара до доста нерви, а по-гневните и подвластни от обществените мрежи, побързаха да се оплачат на всички, публикувайки фотоси и текстове, някои от които са нецензурни.

Извънредното състояние у нас отпадна, паднаха и маските, само че мнозина не знаят, че за връщане в България се изисква към момента документ или тест. По-лесно се оказва напускането на рамките на родината ни, в сравнение с връщането. И по този начин евтините самолетни билети се оскъпяват, защото условията са разнообразни. Заповедта за показване на тест или документ за нахлуване на територията на България, е до 15 май, което е значима детайлност, несъмнено.



Вече има задоволително сходни кавги със чиновници, които извършват отговорностите си и изискват нужните документи, които нашенците нямат да дават и не желаят да схванат за какво са попаднали в тази обстановка.

Едни от най-търсените дестинации сега са Кипър, Италия, Германия и Гърция. Голяма част от хората отиват при родственици или близки другари, само че други са с еднопосочни билети, което е обяснимо за какво - наклонност от доста години насам.

" Хората очевидно се подразниха за повишаването на агнешкото и козунакът за Великден, та взеха решение да отидат да хапнат обичайните ястия на по-евтино. А и таман ще се видят с близки и другари, ще се насладят и на хубавото време, което се задава на хоризонта ", разясниха зевзеци в обществените мрежи.

Други недоволстваха от бавното обслужване по гишетата, само че просто личният състав не смогва с записания багаж, издаването на бордни карти, които някои компании към този момент изискват и не позволяват онлайн чекиране, както и с инспекцията на документи от страна на Гранична полиция, която от много време работи с много понижен състав, а това води до сходни огромни опашки и скупчване на хора на едно място.

До няколко часа, най-много до ден, се чака и същото преселение на народите, само че по пътните артерии на България - кой по родните места, кой в близки нам страни, където да отпусне душата, да налива питиета в гърлото, да хапва на стомах агнешко и зелена салата, както и козунак с яйца.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР