С овации и викове Браво, како премина днес Н.Пр. Мюриел

...
С овации и викове Браво, како премина днес Н.Пр. Мюриел
Коментари Харесай

Придобивки за Столипиново и аплодисменти за посланика на Швейцария

С аплодисменти и крясъци " Браво, како " мина през днешния ден Н.Пр. Мюриел Берсе Коен, дипломат на Швейцария у нас, по улиците на Столипиново, съпроводена от зам. кмета на Пловдив Георги Тютюков, районния кмет и представители на общината. Всъщност аплодиращите се радваха, тъй като за тях всяко сходно посещаване, а те не са доста редки, нормално значи някаква облага за квартала и това е реалност.

Българо-швейцарската стратегия има за своя цел да усъвършенства живота в ромската общественост, а през днешния ден с помощта на нея бяха открити две здания, които сигурно ще допринесат за това. В едната постройка - здравен център, имат свои кабинети педиатър, експерт вътрешни заболявания и акушеро-гинеколог . При тях могат да вървят за прегледи и неосигурени, каквито са в действителност много от жителите на квартала. В предходните две години, в които планът към този момент действаше, те оказваха сходни услуги в кабинетите си в ДКЦ-то, в чийто двор е издигнат центърът, в този момент ще одобряват в други часове. Проблемите със опазването на здравето в Столипиново, прекомерно гъсто обитаема и динамично изменяща се общественост, присъща с ниско равнище на обучение на хората и доста ранна раждаемост, не са от през вчерашния ден.

Д-р Петкова е педиатър в някогашната поликлиника още от 1984 година, има задоволително опит за проблемите, с които се сблъсква. А те не са малко. Раждаемостта е висока, новородените доста постоянно се хранят неправилно- сега на мода е прясно мляко на известна компания, както и натурални сокове напряко от кутиите. На 3 м дават на бебетата супи полуфабрикат. Младите майки по предписание едвам приказват български, в случай че не са техните майки и баби да превеждат, контактът е доста сложен. Не съблюдават режима за предоставяне на медикаменти, не могат да дозират сиропите...Част от децата, които доктор Петкова преглежда и лекува, са доведени от посредниците.

В общия двор на две учебни заведения в Столипиново- " Найден Геров " и " Кирил Нектариев " пък по същия план " Всички дружно: за по-добро обучение и здраве " на Българо- швейцарската стратегия за съдействие през днешния ден бе открит учебен център . Той е необятен, комфортен и ярък, има стаи за извънкласни занимания по български език и изкуства и спортна зала, в която могат да се организират и културни прояви. Общата стойност на плана е 1 077 495 лева
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР