С отворено писмо до премиера Бойко Борисов, вицепремиера Томислав Дончев

...
С отворено писмо до премиера Бойко Борисов, вицепремиера Томислав Дончев
Коментари Харесай

Енергийните федерации на КНСБ и Подкрепа с отворено писмо срещу преструктурирането на НЕК

С отворено писмо до премиера Бойко Борисов, вицепремиера Томислав Дончев и министъра на енергетиката Теменужка Петкова енергийните федерации на КНСБ и "Подкрепа " се оповестиха срещу настояването на работодателските организации за преструктуриране на Националната електрическа компания (НЕК).

Преди седмица национално представителните работодателски организации също излязоха с отворено писмо до премиера поради цените на тока и настояха за промяна на управлението на НЕК.

Повод за писмото на синдикалистите е настояването на Асоциацията на организациите на българските работодатели за преструктуриране на НЕК посредством делене на дейностите по социална доставка и по произвеждане и търговия с електрическа сила за отбягване на операции.

От Асоциацията считат, че високите цени при започване на май са подбудени от внезапни спадове на предлагането на електрическа енергия от страна на НЕК. Синдикатите декларират в отвореното си писмо, че буди безусловно неразбиране настояването за преструктуриране на компанията и настояват, че обвиняванията към НЕК са голословни. Те считат, че компанията има съответно държание и ръководство.

Относно изказванията, че НЕК продължава да предлага количества, които са извънредно незадоволителни, синдикалистите пишат, че има производители, които имат лицензии за произвеждане на електрическа енергия, само че не дават никакви количества на борсата. Според КНСБ и "Подкрепа " упреците, че държавните централи и НЕК не вършат каквито и да било старания за понижаване на разноските си не дават отговор на истината.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР