С отрицателни температури на места започна и днешния ден, минус

...
С отрицателни температури на места започна и днешния ден, минус
Коментари Харесай

Слънчево време през почивните дни, задават се валежи от дъжд и сняг

С негативни температури тук-там стартира и днешния ден, минус 5° беше рано тази заран в Казанлък, минус 3° - в Добрич, в София - минус 1°. Дневните температури обаче ще се покачват и оптималните ще бъдат сред 16° и 21, малко по-ниски по Черноморието.

Ще бъде най-вече слънчево със слаб, в Източна България - до сдържан югозападен вятър. Минималните температури на следващия ден ще са сред 2° и 7°, в обособени котловини, където ще е съвсем безшумно – към нулата. Около обяд облачността над северозападните региони ще стартира да се усилва и по-късно след обяд в Северозападна България, а вечерта и във високите западни полета ще има превалявания от дъжд. Максималните температури ще са най-вече сред 17° и 22°.

На морския бряг от 10°-11° в северните региони, до 18°-20° в региона на Бургас. По Черноморието ще духа слаб до сдържан вятър от юг-югозапад.

Привечер, основно в Западна Стара планина, ще има превалявания от дъжд, само че през нощта на повече места в планините ще вали, а с бързото намаляване на температурите дъждът ще минава в сняг на все по-малка височина.

През нощта против понеделник преваляванията от дъжд ще обзет и по-голямата част от страната, които ще продължат и денем, а в планините ще вали сняг. Температурите ще се намалят. През идващите дни ще има и слънчеви часове, само че на обособени места, основно планинските региони, ще има и краткотрайни превалявания.


Последвайте ни във и

Вече може да ни гледате и в
Намерете ни в
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР