С отмяната на дерогацията на Лукойл няма да се намали

...
С отмяната на дерогацията на Лукойл няма да се намали
Коментари Харесай

С отмяната на дерогацията горивото няма да стане по-евтино

" С анулацията на дерогацията на " Лукойл " няма да се понижи цената на горивото ". Така отговори на въпрос " Ще поевтинее ли с 80 ст. горивото? " зам.-председателят на парламентарната група на " Продължаваме промяната " - " Демократична България " Владислав Панев по " Още от деня " по  Българска национална телевизия. " Цената е такава, каквато е. " Лукойл " купува по-ниска цена, само че продава на пазарна ", разяснява той. 

" Гласувахме " въздържал се ", тъй като дерогацията не извършва своите цели. Държавата не откри метод да таксува разликата. Проектът беше дерогацията да отпадне в период от три дни след приемане на закона. Това ще провокира цялостен безпорядък ", изясни Панев, който бе в комисията по енергетика през днешния ден.

" Смятам, че цялата група ще се сплоти към това дерогацията да отпадне в период от няколко месеца, само че не за три дни ", съобщи той. 

" Много евентуално е държавното управление да преодолее потребността от съветски нефт за няколко месеца ", сподели още Панев. 

Според него дерогацията може да отпадне към ротацията.

" Тази зима няма да е толкоз мека, не става въпрос за бюджета ", сподели Панев.
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР