С откриване на изложба с най-новите постъпления във фонда, във

...
С откриване на изложба с най-новите постъпления във фонда, във
Коментари Харесай

Изложба с най-новите постъпления показват за Деня на музеите във Враца

С разкриване на галерия с най-новите приходи във фонда, във Враца ще отбележат Международния ден на музеите. Освен находки на откриватели, експозицията включва и предмети с историческа стойност, които са дарени от жители.
"От всички интервали се получават дарения. Включително от археологията получаваме забавни предмети. Някои са открити инцидентно, а други са защитавани известно време, само че вследствие на нашата дейна "пропагандна " работа, хората вземат решение да ги дарят. С колекционерите мъчно се работи. Това си е някаква пристрастеност. Има и друга специфичност. Информацията за самите предмети е изгубена ", показа шефът на врачанския музей Георги Ганецовски.
"Тази година изложбата се посвещава и на Международния ден на музея и музейните служащи, който се отбелязва през днешния ден ", изясни пред Цветомир Цветанов.
"Изложбата е обичайната. В нея ние демонстрираме най- хубавото от събирателската работа през предходната година. В изложбата са включени освен предмети от археологически разкопки, само че и от донори. Ние доста ценим донорите, тъй като това е аршин за родолюбие. Така показана, изложбата обгръща целия последователен набор от праисторията и най- новата история и през социалистическия интервал. Посещенията ще бъдат съобразени с последните наставления, които имаме. Дезинфекциите ще се правят на влизане. Нашите служащи ще бъдат защитени, а посетителите ще са с защитни маски ", сподели още Георги Ганецовски.
Изложбата ще бъде открита през днешния ден в 17 часа.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР