С откриване на изложба с картини на художника от Банкя

...
С откриване на изложба с картини на художника от Банкя
Коментари Харесай

Стихове, посветени на Банкя, за Майските дни на културата

С разкриване на галерия с картини на художника от Банкя Ангел Тилов на 12 май в курортния град бе даден старт на Майските дни на културата. Идната събота от 19:00 часа ви чака фолклорен концерт „ Жива вода ” на Ансамбъл „ Люлин ”. Градът ще означи и 80-годишния празник на именития си стихотворец Христо Ганов на среща под надпис „ Поетите нямат възраст ” на 23 май от 18:00 часа в Турстическия информативен център.

На Празника на славянската книжовност българската култура и просвета 24май в парк „ Ротонда ” от 12:00 часа ще се извие кръшно хоро, ще гостува спектакъл „ Сириус ” към ОКИ „ Красно село ” от 16:00 часа, ще се показа студио „ Модерато ” към ОКИ „ Надежда ”, ще звучат Джаз евъргрийни в осъществяване на групировка „ София ” към ОКИ „ Надежда ”. На 29 май в парк „ Ротонда ще се играе спектакълът „ Пепеляшка ” в осъществяване на Театрална студия „ Игра ” към ОКИ „ Средец ”.

Вълнуващо ще бъде и на 27 май, когато от 18:00 часа ще пее хорът към читалище „ Отец Паисий ” Банкя, студенти от Факултета по начална и предучилищна педагогика към СУ „ Св. Климент Охридски ” ще изпълнят комбинация от произведения за Банкя под управлението на доцент доктор Данка Щерева. Ще бъдат изпълнени две стихотворения особено отдадени на Банкя. В ритъма на Банкя ще ви понесат танцьорите от Търговска колегия „ Пъстра китка ” с началник Цветелина Маркова. Музикален свършек на Майските дни на културата ще бъде осъществяването на „ Софийски солисти ” на 29 май от19:00 часа в СБР „ Здраве ”.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР