С открито писмо се обърна към премиера Борисов Елисавета Панова

...
С открито писмо се обърна към премиера Борисов Елисавета Панова
Коментари Харесай

Елисавета Панова към Борисов: Пеевски е смокиновият Ви лист

С намерено писмо се обърна към премиера Борисов Елисавета Панова - издател на немскоезичното издание и брачна половинка на ръководителя на Върховния касационен съд Лозан Панов.
В него тя показва взаимовръзката сред Борисов и Пеевски по отношение на изказването на премиера, че няма нищо общо с народен представител от Движение за права и свободи.
Ето и цялостния текст на писмото:
 
Г-н министър председател,
 Христо Иванов до LIBE: Прокуратурата да разпознава и разпита прелестната госпожа Христо Иванов до LIBE: Прокуратурата да разпознава и разпита " прелестната госпожа "
Днес Мониторинговата група за наблюдаване на демокрацията, върховенството на закона и главните права към Комисията LIBE в Европейския п...
през вчерашния ден с изненада научих, че не сте били ортаци с Пеевски. Затова не удържах на изкушението да Ви оказа помощ да излезете от света на " различната истина ", който години наред толкоз настойчиво съграждате.
Ще би трябвало да Ви напомня за срещата ни в Народното събрание няколко дни след банкрута на КТБ. Месецът е юни, годината е 2014 година, а парламентарните избори чукат на вратата. Тогава научих от водача на опозицията Бойко Борисов следното: " Без Пеевски нищо не можеш да правиш в тази страна, знаеш кой владее правосъдната система ". Нямах никаква визия, че малко по-късно ми предстоеше по емпиричен път да схвана до каква степен е истина това Ваше изказване.
Не, господин Борисов, българското общество е време да разбере, че Пеевски е " смокиновият лист " , с който прикривате безобразията на ненаситното си его. Заповедите да се " размаже физиономията " на един или различен, който не се преценява с Вас, се издават персонално от Вас. В публичността обаче те се преформатират като дейности на Пеевски, тъй като с " ортака " имате добра договорка. В последна сметка, с цел да върви " орталъкът ", избори би трябвало да се печелят. Истината е, че бизнесът с Пеевски е доста сгоден Вам.
След шест години див, по скотски първичен, само че пък за сметка на това многолик тормоз върху фамилията ми, мога да Ви опровергая, че в тандема Борисов-Пеевски " босът " сте Вие и цялата отговорност е единствено Ваша. В момента обаче като един същински " алфа " се пробвате подличко да неутрализирате " ортака " Пеевски, като за задачата употребявате външни сътрудници. Но господин Пеевски въпреки всичко е мой остарял " другар " и аз съм длъжна да го предупредя, че в случай че желае да " благодари " на някого за проблемите, с които се бори сега, да се насочи персонално към Вас.
Мога дълго да описвам за опитностите, които натрупах в житието и битието си като брачна половинка на ръководителя на Върховния ни съд, който отхвърли да служи на основания от Вас нов ред. Фактите обаче са толкоз доста, че разказът ми ще премине в различен род на прозата.
 Божков: Бойко Борисов пита каква е връзката му с Шиши? Ще го подсетя Божков: Бойко Борисов пита каква е връзката му с Шиши? Ще го подсетя
Бойко Борисов пита каква е връзката сред него и Шиши. Ще го подсетя: ББР, европейски стратегии, 60/40, „ Турски поток “, Но...
Изводите обаче са следните: Вашият публичен ред, господин министър председател, се крепи на неистини, операции, изнудване, обири, мачкане и доста, доста унижения . Пред фамилията ми имаше и друга вероятност, както за редица емблематични фигури в правосъдния хайлайф, които са приели ориста на " прелестната госпожа " от Вашата спалня. Всъщност най-отвратителното във Вашия свят е, че в него човешкото достолепие няма безусловно никаква стойност. С дружината заприличахте, господин министър председател, на войска от орки, която граби и плячкосва без капчица срам.
Учудващо е, че на Вашата зрелост към момента не сте осъзнал, че гол сте пристигнал и гол ще си тръгнете от този свят. Очевадно е, че сте опериран от обикновена емпатия. Иначе няма по какъв начин, до момента в който оглавяваме международната ранглиста по смъртност, наблягам, не поради ковид, а поради неприятното качество на живот, Вие да се наслаждавате на " брилянтните си триумфи ". Моля се единствено да не достигнем до деня, в който ще наредите " да подпалят Рим ", с цел да пишете лирика, въодушевен от пламъците. Спрете се малко и имайте позор! Върху непознато злощастие благополучие не се гради!
Също по този начин бих желала да употребявам опцията да Ви благодаря и за " коледната честитка ", която получих в навечерието на светлия празник под формата на запор на единствената ми банкова сметка. Мъчно ми е за Вас, господин министър председател, тъй като все си мислех, че към този момент сте достигнали нравственото дъно. И отново успяхте да ме изненадате! Неуморните Ви старания да създавате угодни Вам истини, които да обслужват пъклените Ви проекти за разпра с съперници, в действителност заслужават почит.
Струва ми се, че не са доста хората на зрелост, които се осмеляват да изземват ролята на " Началника ", както галено обичате да го наричате, с цел да монополизират истината. Обикновено мислите за финала на земния път и идната среща с " Началника " пречат. Защо е цялата тази свирепост, с която преследвате хората, които се пробват да Ви оказват помощ да сложите юзди на развилнялото се его. Ялова заблуда е, че клакьорите, с които сте се заобиколили, Ви мислят положителното!
И въпреки всичко се усещам длъжна да Ви предупредя: Спрете копоите си и дръжте ръцете си надалеч от " Виртшафтсблат ", с цел да не се опарите! Допускам, че до момента надали някой си е направил труда да Ви опише кой е Конрад Аденауер и за какво историята го е оценила като популярен политик. Също по този начин позволявам, че този популярен общественик - патрон на партията Ви - би се обърнал в гроба, в случай че можеше да надникне и да види по какъв начин неговият български почитател ползва на процедура правилата на демокрацията и правовата страна.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР