С отхвърлянето на предложението ни за доброволните формирования ГЕРБ едностранно

...
С отхвърлянето на предложението ни за доброволните формирования ГЕРБ едностранно
Коментари Харесай

ВМРО: ГЕРБ едностранно денонсираха коалиционното споразумение, вършат услуги на ДПС

С отхвърлянето на предлагането ни за доброволните формирования ГЕРБ едностранно денонсираха съдружното съглашение. Това сподели съпредседателят на парламентарната група на "Обединени патриоти " и зам.-председател на Вътрешна македонска революционна организация Искрен Веселинов по време на брифинг в Народното събрание. По думите му от партията на Бойко Борисов са отстъпили от консенсуса и са се повлияли от провокация на Движение за права и свободи.

Веселинов означи, че позицията на ГЕРБ в пленарната зала внезапно се е трансформирала.

"Това е наше отдавнашно виждане, залегнало в управническата стратегия. Потвърдено на съдружен съвет с ГЕРБ. Самите текстове, които трябваше да бъдат гласувани са надалеч по-меки и надалеч по-скромни като обсег от това, което ние виждахме и предлагахме ", съобщи зам.-председателят на Вътрешна македонска революционна организация.

"Има ли към ГЕРБ смяна в желания от тях сътрудник за ръководство? ГЕРБ отсега нататък ще извършват съдружното си съглашение с нас и ще ръководят по програмата или ще продължат да правят услуги на Движение за права и свободи? Ако е по този начин, предлагаме да официализират връзката си с Движение за права и свободи и ние да излезем от ръководството ", акцентира още Веселинов.

Той заяви, че от "Обединени патриоти " се усещат освободени да поддържат предложенията на ръководещата партия.

Предложението на войводите за основаване на доброволни отряди провокира разделяне и напрежение в залата. Въвеждането на доброволните отряди беше сложено, като изискване, с цел да останат Вътрешна македонска революционна организация в ръководещата коалиция.

Според Искрен Веселинов към този момент има построена законова основа доброволци да оказват помощ на полицията за справяне с битовата престъпност, което е стъпка към обезпечаване на нужното успокоение на българските жители.

За да се опълчи на вижданията на депутати от Движение за права и свободи, че тези отряди ще работят интензивно по време на избори, Маноил Манев от ГЕРБ посочи, че се е подписал под законопроекта единствено откакто е записано, че доброволците ще се записват в лист към общината и единствено от този лист ще се включват хора в доброволческите групи.

Притесненията на Движението са подбудени от това, че за повторно ръководещата коалиция се пробва да прокара съществуването на такива отряди. Рамадан Аталай подсети, че първият опит е бил с ангажирането на доброволчески формирования към общините и е бил отритнат. Той настоя ГЕРБ да отдръпна измененията в закона за Министерство на вътрешните работи.

Накрая ГЕРБ отдръпна поддръжката си за предлагането. С 26 гласа "за ", 28 - срещу и 64 - "въздържали се " предлагането не бе признато на второ четене.

Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР