С освирквания, скандирания Мафия и развято българското знаме стотици представители

...
С освирквания, скандирания Мафия и развято българското знаме стотици представители
Коментари Харесай

Кабелните оператори искат прозрачност за цените и конкуренция

С освирквания, викания " Мафия " и развято българското знаме стотици представители и подкрепящи кабелните оператори се събраха на митинг под прозорците на Министерския съвет.

Те недоволстват против извършените акции на ГДБОП против разпространяването на пиратско наличие от тях.

Една от организациите на митинга - Национално съдружие на кабелните оператори " Клуб 2000 " (НСКО) упорства да се задължат телевизионните организации обществено да оповестяват цените, на които оферират всяка своя телевизионна стратегия и да се задължават телекомуникационните предприятия да образуват независима част авторски и сродни права.
 Министерство на вътрешните работи на война против интелектуалното пиратство в България
Министерство на вътрешните работи на война против интелектуалното пиратство в България

Не Министерство на вътрешните работи, а операторът бил отговорен, че хората нямат телевизия и интернет

НСКО упорства още да има механизъм и орган, който да следи и да одитира телевизионните стратегии, както и възнаграждението за авторски и сродни права да е обвързано с действителната гледаемост на съответната стратегия в България.

Изпълнителният шеф на НСКО Валентин Георгиев съобщи пред натрупалите се медии, че главните претенции на протестиращите са за реализиране на равнопоставеност сред дребните кабелни оператори и огромните телекоми във връзка с цените, на които ревизионните снабдители дават стратегиите си.

По думите на Георгиев телевизионните снабдители дават стратегиите с голяма отстъпка за огромните телекоми, а цените на малките екрани са една от най-големите секрети в страната.

НСКО желае обществено да се разгласят цените и да се отстрани пакетирането.
 700 000 фенове гледат TV от сивия бранш Обновена
700 000 фенове гледат TV от сивия бранш

Проверките на кабелните оператори не престават, увери Арнаудова

На въпрос на news.bg по какъв начин би коментирал акциите на ГДБОП в останалите градове, Георгиев съобщи, че от акцията се е прекратила тотално работата на операторите, спрели са интернета и излъчването на телевизия в градовете. Той уточни, че да се спрат малките екрани в огромните градове и да не се позволен публицисти до работните им места е скандално.

Валентин Георгиев: " Монополът не търпи конкуренцията, а монополът са огромните телекоми. "

Ако някой е разпространявал в нарушаване на закона, би трябвало да си понесе следствията, добави Георгиев.

Протестът се организира при засилено полицейско наличие.

Демонстрантите издигнаха и плакати в своя отбрана, измежду които " Ние сме конкуренцията, не ни ликвидирайте ", " Без нас 100 лв. месечна такса за телевизия ", " Искаме си работните места в кабелните малките екрани ", " Телевизии, обявете обществено цените си ", " Подкрепете дребния и междинен бизнес, не се отхвърляйте от кабелния оператор " и други.

Припомняме, на 13 юни ГДБОП влезе в офиси на кабелния оператор " Кабел Сат Запад " в Кюстендил, Дупница, Благоевград и Гоце Делчев.

Вследствие на акцията огромна част от жителите на Гоце Делчев останаха без телевизия и интернет , което провокира митинг в града. Такива недоволства имаше и в други градове по страната .

Само два дни по-рано от Сдружението на кабелните оператори споделиха опасенията си, че ГДБОП приготвят огромна акция против тях под претекст за отбрана за закона за авторското право и сродните му права. Малките оператори знаели за готвената акция от месеци - тя била поръчкова.

В понеделник пък те упрекнаха началника на отдел " Киберпрестъпност " в ГДБОП Явор Колев в разпространение на неистини по техен адрес, заявявайки, че не по подобен метод Министерство на вътрешните работи би трябвало да печели престиж измежду жителите.

 Кабелни оператори плашат със съда в Страсбург след акцията на ГДБОП
Кабелни оператори плашат със съда в Страсбург след акцията на ГДБОП

ГДБОП нарушили съществени човешки права като правото на достъп по информация

Кабелните оператори се заканват да заведат каузи против страната в съда в Страсбург , както и упорстват началникът на бранш " Киберсигурност " в ГДБОП Явор Колев да подаде оставка , а също и да сервира обществено опрощение за неудобството на жителите.

След днешното съвещание на Министерския съвет Младен Маринов отбрани работата на специфичните органи , като съобщи, че дейностите на специфичните органи били ориентирани единствено към инсталация и програмни артикули без съответния лиценз.
 Спрените кабелни оператори упрекнаха Явор Колев от ГДБОП в неистини
Спрените кабелни оператори упрекнаха Явор Колев от ГДБОП в неистини

Не по този метод се печелел престиж пред гражданите
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР