С освирквания и вувузели около стотина недоволни граждани излязоха на

...
С освирквания и вувузели около стотина недоволни граждани излязоха на
Коментари Харесай

Протест пред МС срещу Борисов = глад и мизерия и Не искаме ЖанБорисова зима

С освирквания и вувузели към стотина недоволни жители излязоха на митинг пред постройката на Министерски съвет в София . Те недоволстват против високите цени на горивата, тока, парното и топлата вода.

Протестиращите носят и плакати с надписи " Борисов = апетит и бедност ", " Не желаеме ЖанБорисова зима ", " Борисов 3 - няма опазване на здравето ", " Борисов 3 - геноцид " и други.

 Снимка 385914
Източник:

Недоволните носят и касовите бележки от последното си зареждане на гориво, с цел да може да се внесе групова тъжба в комисиите за защита на конкуренцията и на потребителя.

Организаторът на митинга Милена Атанасова разяснява пред медии, че от националния профсъюз " Защита " желаят почтени хонорари за всички . От синдикалната организация упорстват минималната работна заплата за страната да доближи 750 лв. през идната година , както и да се усили минималната работна заплата на медицинските сестри на 1 500 лв..

 Снимка 385909
Източник:

За лекарите минималната работна заплата би трябвало да доближи до 2 000 лева ., а в региона на тежката промишленост от синдикалната организация желаят тя да доближи до 1200 лв. от началото на идната година.

Според уредника на митинга минималната пенсия в страната от идната година би трябвало да бъде най-малко 350 лв. . Атанасова посочи, че настояванията са безусловно действителни и вероятни, тъй като страната има бюджетен остатък от 3 милиарда лв.. По думите й ръководещите се чудели по какъв начин да опазят властта и позиции си , с цел да може остатъците да отидат неизвестно къде.

" Средствата в страната ги има, само че те би трябвало да бъдат заслужено разпределени ", изиска уредникът на митинга.

Милена Атанасова посочи, че митингът ще е напълно кротичък , без да се наруши сигурността на публичния ред. Тя се закани, че това няма да е последният митинг и ще отстояват настояванията си, до момента в който не бъдат чути.

 Снимка 385913
Източник:

Красимир Цветков, таксиметров водач и участник в митинга, съобщи, че не е удовлетворен от високата цена на горивата , само че по думите му има още редица проблеми в страната, за които би трябвало да се откри решение.

Цветков посочи, че генералният проблем е по какъв начин се стига въобще до цената на горивата . Той посочи, че и другите нараствания в страната са притеснителни при неналичието на актуализация и приходите, които се осъществят в страната.

 Снимка 385910
Източник:

Проблемът, съгласно него, е, че Столична община (СО) не е спазила Закона за автомобилните транспорти , където би трябвало да има въведена минимална цена за транспортите.

Цветков напомни, че през декември 2017 година е била направена финансовата аргументация на таксиметровите водачи , само че и до през днешния ден тя не е била призната. Той недоволства, че има институции, които очевидно нехаят за казуса в автомобилния отрасъл.

Протестът се провежда от Национален профсъюз " Защита ".

 Снимка 385915
Източник:

 Протести против скъпите горива
Протести против скъпите горива

Няколко града се бунтуват
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР