С остри думи бившият правосъден министър и лидер на Да,

...
С остри думи бившият правосъден министър и лидер на Да,
Коментари Харесай

Христо Иванов: Борисов има гаранция от Путин да не влезе в затвора, излиза от властта през януари

С остри думи някогашният правосъден министър и водач на " Да, България " Христо Иванов нападна прокуратурата и съответно основния прокурор Сотир Цацаров – поради предлагането му към премиера Бойко Борисов по отношение на концесионния контракт на " Юлен " на територията на Национален парк " Пирин ".
Според обединяването " Демократична България " дейностите на прокуратурата в този момент навяват избрани мисли за краткосрочното бъдеще на България. Конкретно Иванов ги показа, определяйки ги с думите: " Този филм сме го гледали ".
Сценарии
Христо Иванов има вяра, че в този момент " се намираме в сезона на преразпределение на управляващи ". И беше безапелационен – Бойко Борисов търси метод да излезе безболезнено от властта, само че да остане водещ политически фактор. Именно по тази причина, съгласно Иванов, министър председателят е обърнал взор по този начин " внезапно " към Русия и е отишъл в Москва – с цел да си обезпечи " геополитическа гаранция ", че няма да влезе в пандиза, когато излезе от изпълнителната власт. И подсети 2013 година, когато имало заплаха за Борисов да влезе в пандиза.
Иванов направи и прогноза – ще има избори при започване на идната година, а Борисов ще се цели да стане президент.
Относно прокуратурата и бъдещите ѝ дейности водачът на " Да, България " видя два логичен сюжета – дали държавното обвиняване ще бъде същински орган в правосъдната система или ще бъде орган от " неписаната конституция на българската мафиотска страна ". По втората логичност Цацаров насочвал интереса си към най-крехката частица в мафиотския модел, като да не изглеждало по този начин, че не е виждала какво се случва в " мрачното царство на Цеко Минев " и желал да обезпечи фантазията си да стане ръководител на Върховен касационен съд, с цел да получи още 7 години надзор върху Висш съдебен съвет и да отбрани своите ползи - " Путин пасти да яде ".
" Избирателната кокоша слепота на прокуратурата беше прекратена и тя внезапно стартира да вижда неща, за които по площадите на София и на други градове се крещи. Знаем, че това значи преразпределение на благосъстоятелност в банките - Цеко Минев би трябвало да бъде натиснат да си продаде каузи в Първа капиталова банка, в медиите - и bTV, и Нова телевизия са на тезгяха, на собствености на въздействие в енергийния бранш – някой би трябвало да финасира Гинка, някой би трябвало да обезпечи онази банкова гаранция за " Южен поток ", поради която КТБ беше срутена. Някой би трябвало да поеме отговорността, че когато стартират съществени стрес проби, ще лъснат всичките гнили ябълки, които Българска народна банка е прикривала интензивно “, живописно сподели някогашният правосъден министър. Именно по тази причина Иванов дефинира прокуратурата като " източник на корупция " и попита за какво държавното обвиняване не упреква по случая с " Юлен ", а поучава Министерския съвет какво да прави.
Сподели с товите другари
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР