С още 4 месеца ще бъде удължена сделката между Киев

...
С още 4 месеца ще бъде удължена сделката между Киев
Коментари Харесай

Киев и Москва удължават споразумението за износ на зърно с 4 месеца

С още 4 месеца ще бъде удължена договорката сред Киев и Москва за експорт на зърно от украинските пристанища, която изтича този месец.

За това заяви украинският министър на инфраструктурата, Олександър Кубраков, съгласно който това е " значима стъпка в световната битка с продоволствената рецесия ".

Генералният секретар на Организация на обединените нации, Антониу Гутериш, приветства съглашението и съобщи, че ръководената от него организация е " изцяло ангажирана с премахването на останалите спънки пред износа на храни и торове от Руската федерация ".

В края на октомври Москва краткотрайно се отдръпна от договорката, откакто упрекна украинската войска, че е употребила филантропичния кулоар за офанзиви с дронове против съветския Черноморски флот на Кримския полуостров. Тогава износът на зърно въпреки всичко продължи, a след това Русия продължи присъединяване си. Износът на зърно от Украйна беше блокиран след началото на съветската инвазия.

През юли с ходатайство от Организация на обединените нации и Турция се стигна до съглашение за отваряне на украинските пристанища Одеса, Черноморск и Южни. Нейният период изтича на 19 ноември.

 
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР