С орден Св. св. Кирил и Методий огърлие е удостоен

...
С орден Св. св. Кирил и Методий огърлие е удостоен
Коментари Харесай

Проф. д-р Красимир Иванов получава орден Св.Св.Кирил и Методий“

 С медал " Св. св. Кирил и Методий " огърлие е почетен проф. доктор Красимир Иванов с декрет на президента, публикуван на 22.06.2020г. и обнародван в Държавен вестник на 30.06.2020г., оповестиха от пресслужбата на МУ - Варна. 

Ректорът на МУ-Варна в интервала 2012 – 2020г. получава високото отличие за значимия му принос в региона на здравната просвета и обучение в Република България, а предлагането е направено от Министерски съвет. С медал " Св. св. Кирил и Методий " се награждават български и непознати жители, които имат важен принос за развиването на културата, изкуството, образованието и науката.

Визитка: Проф. доктор Красимир Иванов, д.м.н., е ректор на Медицински университет " Проф. доктор Параскев Стоянов “ – Варна два поредни мандата в интервала 2012-2020г., а преди този момент е изпълнителен шеф на УМБАЛ " Св. Марина “ – Варна в интервала 2001-2010г. Той е народен съветник по хирургия и почетен член на немското хирургическо сдружение. Председател е на УС на Асоциацията на университетските лечебни заведения в България

Проф. Иванов е приключил медицина в МУ-Варна през 1986г. Има добити специалности по хирургия и по онкология и магистърски степени по " Стопанско ръководство “ и " Здравен мениджмънт “. Основните му професионални и научни ползи са свързани с доброкачествените и злокачествените болести на гастроинтестиналния тракт (онкологична хирургия), лапароскопската хирургия, роботитизираната хирургия, телемедицината и телехирургията. Член е на: IASGO (International Associtation of Surgeons, Gastroenterologist, and Oncologist) – Международна организация на хирурзи, гастроентеролози и онколози; ISUCRS – Международна организация на университетските преподаватели по колоректална хирургия; Българско хирургично дружество; Български лекарски съюз; Съюз на учените в България. Има над 350 научни изявления и голям брой оценки като доктор, управител и държавник.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР