С оръжие назаем от приятел. Така Мария Гроздева е спечелила

...
С оръжие назаем от приятел. Така Мария Гроздева е спечелила
Коментари Харесай

Златен медал с пистолет... назаем

С оръжие назаем от другар. Така Мария Гроздева е спечелила златния си орден в дисциплината 25 метра малокалибрен револвер на Световната купа по спортна пукотевица във Форт Бенинг (САЩ) предходната седмица.

" Всъщност ние тръгнахме без малокалибрено оръжие. Не получихме позволение за Америка. Документът се забави и пристигна ден след идването ни. Някои от тимовете рискуваха и на място ги пуснаха с техните оръжия. Владо Шишков - наш другар, който от дълго време е в Америка и беше треньор на Емил Милев, ни услужи с техен револвер - чисто нов, с който аз стрелях. Може би и това е повода да съм по-внимателна и съсредоточена ", описа Гроздева пред bTV.

Двукратната олимпийска шампионка влезе във финала с трети резултат - 583 точки, а в решителните изстрели бе най-точна с 35 точки и зае първото място.

" Наистина бях готова. На финала бях доста уверена и спокойна. Предизвикателството бе огромно - едно е да си привикнал с оръжието и спусъка, друго е да стреляш с безусловно чужд револвер ", добави Гроздева.

btvnovinite.bg
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР