С определение на Варненския окръжен съд от днес бе взета

...
С определение на Варненския окръжен съд от днес бе взета
Коментари Харесай

Оставиха в ареста Петър, обвинен за прегазения балетист от Варна

С определение на Варненския областен съд от през днешния ден бе взета мярка за неотклонение „ Задържане под стража “ по отношение на 25-годишния недееспособен лидер Петър З. от Варна, който е обвинен за причиняване гибелта на велосипедист в пътно-транспортно произшествие, след което избягал, оповестиха от съда.
 Искат непрекъснат арест за водача, блъснал балетиста във Варна  Арестуваха мъжа, блъснал балетист във Варна
Най-тежката мярка за процесуална насила бе избрана по импортирано искане в съда на Окръжната прокуратура във Варна.

Срещу Петър се води досъдебно произвеждане за закононарушение за породена телесна щета или гибел по време на шофиране. 

Пред съда прокуратурата стимулира настояването си за взимане на мярка за неотклонение „ Задържане под стража “ с обстоятелството, че откакто е избягал от произшествието, Петър се е укривал и е бил разгласен за общодържавно търсене. Въпреки че в никакъв случай не е имал удостоверение за ръководство на МПС, 25-годишният мъж е карал, което се потвърждава с 2 наказателни разпореждане за ръководство на кола без дееспособност. В правосъдната зала прокурорът от Окръжната прокуратура във Варна уточни гласни доказателства, съгласно които обвиненият за тежкото пътно-транспортно произшествие със умрял 37-годишен мъж, е имал и проблеми с очите.

Автомобилът БМВ, който е управлявал Петър, е можело да продължи придвижването си, в случай че не е бил препречен пътят му от две коли. Според прокуратурата действието е по неволя, само че е осъществено в по-укоримата му форма - самоувереност. Приложени бяха и доказателства за криминалистически регистрации на обвинения – за заличаване и разваляне на непознато движимо имущество и за кражба. Резултатите от дактилоскопната експертиза поддържат извода, че обвиненият е управлявал автомобила във съдбовната вечер.

Защитата на обвинения приложи документ за адресната регистрация на Петър З., направена с дата 11 септември – ден след тежкия пътен случай на 10 септември тази година към 19,50 часа на бул. „ Приморски “. Припомняме, че Петър З. е бил търсен на всички известни адреси, само че не е бил открит и тогава е разгласен за общодържавно търсене. 20 часа след злополуката той с юриста си се е предал в полицията.

Очакват се и резултатите от назначените експертизи – химическа, автотехническа. Първата ще покаже дали Петър З. е управлявал и под въздействие на наркотични субстанции, а втората ще даде информация за скоростта на придвижване на автомобила на неправоспособния лидер на оживения бул. „ Приморски “.

Съдебният състав одобри, че са налице и трите предпоставки за взимане на мярка за неотклонение „ Задържане под стража “, а точно, че може да се направи обосновано съмнение за авторството на действието, както и за това, че Петър З. може да се укрие и да извърши закононарушение, в случай че е на независимост.

Определението на Варненския областен съд предстои на обжалване пред Апелативния съд в тридневен период от през днешния ден.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР