С определение на Окръжния съд в Хасково на заседание е

...
С определение на Окръжния съд в Хасково на заседание е
Коментари Харесай

Съдът в Хасково екстрадира турски гражданин, издирван за трафик на мигранти в Румъния

С определение на Окръжния съд в Хасково на съвещание е позволено осъществяването на Европейска заповед за арест (ЕЗА) във връзка с 57-годишен турски жител, наказан за противозаконен трафик н а мигранти в Румъния, оповестиха от Съдебната палата.

Заповедта за интернационално търсене е издадена от Районен съд в град Арад, Република Румъния, по отношение на осъществяване на влезнала в действие присъда, с която мъжът е наказан за две закононарушения, осъществени през март и юли 2020 година - трафик на мигранти, и му е наложено наказване „ отнемане от независимост “ за период до 3 години и 10 месеца.

Съдът одобри, че издадената ЕЗА дава отговор на всички условия и съдържа всички нужни реквизити, които се изискват за нейната годност. Според описаните в действителност условия, при които са осъществени закононарушенията, за които на той е наложено наказване, те съставляват санкции и по Наказателния кодекс.

Решението не предстои на обжалване. 57-годишният турски жител бе арестуван на 28 декември 2022 година на Граничен контролно-пропусквателен пункт „ Капитан Андреево “, при опит да влезе в страната. От задържането му до през днешния ден той беше с мярка „ задържане под стража “, като гаранция за явяването в главното произвеждане по разглеждане на екстрадицията му.

Той е следващият арестуван на Граничния контролно-пропускателен пункт „ Капитан Андреево “, където биват установявани над 90 на 100 от търсените интернационално лица в Хасковския правосъден регион.

Последният случай на допускане осъществяването на Европейска заповед за арест на Окръжен съд-Хасково е от 13 декември предходната година. Тогава магистратите се произнесоха във връзка с 28-годишен немския жител, издирван за наркотрафик в родината си.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР