С операта за деца Шегобишко на Острова на чудесата от

...
С операта за деца Шегобишко на Острова на чудесата от
Коментари Харесай

Деца аплодираха бурно опера в... река Дунав и на древна крепост

С операта за деца „ Шегобишко на Острова на чудесата ” от Георги Костов бе сложено началото на Първия летен фестивал във Видин, който се организира от 4 до 13 август. Една от сцените в представлението бе изиграна на лодка в река Дунав, след което действието се разви на разнообразни места в крепостта „ Баба Вида ”.

Там кметът на общината Огнян Ценков посрещна участниците и феновете, дружно с шефа на Софийска опера и балет акад. Пламен Карталов. Ценков изрази удовлетворението си, че Видин е хазаин на такова влиятелно културно събитие и то стартира от емблематично място за града ни, каквото е замъкът „ Баба Вида ”. Академик Карталов благодари на кмета и сподели, че видинската цитадела „ Баба Вида ” в никакъв случай не е била превземана, само че в този момент ще бъде „ завладяна ” от видинските деца.
 Малките фенове. Община Видин

Спектакълът беше друг с това, че всички фенове - дребни и огромни - имаха опция да станат част от него. Деца и възрастни бурно приветстваха актьорите. Малчуганите схванаха поуката от мюзикъла, че най-голямото богатство на света е другарството. Представлението ще се играе и през идващите два дни – на 5 и 6 август, от 10 часа, в крепостта „ Баба Вида ”.

  По тематиката Затварят краткотрайно крепостта " Баба Вида "
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР