С около 8 млн. лв. инвестиции от миналата година досега

...
С около 8 млн. лв. инвестиции от миналата година досега
Коментари Харесай

С 8 млн. лв. инвестиции и 12% ръст Пампорово откри лято`2019 и конгресен център

С към 8 млн. лева вложения от предходната година до момента и 12% растеж на туристопотока през днешния ден „ Пампорово “ АД откри летния сезон и съвременен конгресен център с 5 зали и общ потенциал 1200 души.
Делегации от туристическия отрасъл в Доха, Кувейт, Дубай и Бахрейн дойдоха за събитието.
Представители на туроператори, инфлуенсъри и медии от четирите страни са на посещаване в курорта по обща стратегия на " Пампорово " АД с турските авиолинии и " Албена " АД. Специални посетители на събитието бяха основните герои в сериала „ Дяволското гърло “ Владимир Карамазов и Теодора Духовникова.
Представянето на конгресния център се състоя в неповторимата поливалентна зала „ Родопи “, която може да се раздели с шумоизолираща стена и да се употребява за две събития по едно и също време по 600 и 150 места. Тя е със сцена, президиум, централен огромен проектор и два дребни, аудио уредба с 10 конферентни микрофона и опция за разполагане на кабинки за симултантен превод.
„ Пампорово е едно неповторимо място в България и Европа, което ние считаме за наш дом. Днес денят е доста щастлив, празникът е доста прелестен – публично разкриване на летния сезон и на конгресния център. Изключително съм горда, че съумях ме да реализираме един актуален конгресен център, който ще е постоянно отворен за нашите посетители “, сподели Цветелина Бориславова - мажоритарният притежател на „ Пампорово “ АД.
По думите ѝ Родопите са извънредно значимо средище за българската душа, извор на мощ за българите, памет. Тя напомни, че Пампорово е бил основан като летен сезон първоначално, след това се е трансформирал в зимен, а се вършат стъпки за одобряването му като целогодишна дестинация.

Изпълнителният шеф Мариян Беляков сподели, че Пампорово се отваря за още една дестинация – конгресен туризъм, с изключение на зимен и летен.  Той посочи, че в случай че целият конгресен център се употребява по едно и също време, ще им би трябвало помощта и на другите хотели.
Беляков осведоми, че сега СПА-центърът претърпява цялостна иновация и той ще е с повърхност към 1500 кв. м.
Асен Рашев – началник на летните стратегии, показа приключенията, които предлага курорта през сегашния сезон. Той благодари на управлението на „ Пампорово “ АД, че се вслушва в „ леко лудите “ им хрумвания. Обясни, че с изключение на авантюристичен парк, информативен център с детски кътове за разнообразни възрасти, те обезпечават турове до Каньона на водопадите, до пещерите в региона. Туристите могат да яздят кон, да си създадат джип сафари, да стрелят с лък, да карат мотори, колела – общо 40 занимания.

„ Пампорово е основано преди 86 години като летовище и в действителност Пампорово е съществувало доста години като целогодишна туристическа дестинация. Доста след демокрацията неговите функционалности затихват, само че с помощта на неповторимия гений на госпожа Бориславова се възвърна славата на КК Пампорово “, сподели кметът на Чепеларе Славка Чакърова.
Тя благодари от името на всички наследници на Никола Чичовски - един чепеларец, който преди повече от 80 години, притежател на гори схваща, че Пампорово има неповторим запас освен за дърводобив, само че и за летен туризъм.
„ Аз като кмет на Чепеларе - зеленото сърце на България, съм извънредно щастлива за това, че през последните години успяхме да осъществяваме една друга амбициозна концепция - обединяването на двете ски зони Пампорово - Мечи чал. И в действителност освен през зимата, а и през лятото неповторимата писта на Мечи чал е налична както за феновете на ски-преживяванията, по този начин и за феновете на летния туризъм, на неповторимите трасета за планинско колоездене. Това се усеща и в бюджета на общината. Приходът от туристическия налог в действителност пораства фрапантно, тъй че ние с горделивост може да кажем, че се трансформираме в целогодишна туристическа дестинация “, уточни Чакърова.

„ Вярвам, че няма човек, който не вижда напредъка на Курортния комплекс „ Пампорово “ в региона на зимния туризъм и ски спортовете. Това беше оценено и на международно ниво. Неслучайно курортът беше център на международния конгрес на ски учителите “, съобщи кметът на Девин Красимир Даскалов. Той оцени високо волята и упоритостта на Цветелина Бориславова да направи толкоз огромни вложения за развиването на Пампорово, което се отразява на целия район.  
Кметът на Девин сподели, че на равнище кино изкуство е реализирана задачата да се съчетаят в едно трите общини Смолян, Чепеларе и Девин, както в сериала „ Дяволското гърло “.
„ Така би трябвало да вървим отсега нататък интегрирани и в региона на туризма. Имаме толкоз прелестна природа, която не се среща на всички места в света – доста слънчеви дни, красиви гори, чист въздух, минерална вода. Ако вървим в интегриран метод, ще създадем нашия регион прелъстителен освен за български, само че и за задгранични туристи “, счита Даскалов.
Попитана от публицисти каква е инвестицията в последната година в курорта, Цветелина Инвестицията отговори, че тя е на стойност към 8 млн. лева в двата хотела „ Перелик “ и „ Орловец “, конгресния център и летните завършения.
В Пампорово се надяват в недалечно бъдеще да обезпечат и минерална вода за СПА-центровете. 
„ Видя се, че в Девин хотелите и всички центрове, които сега употребяват част от водата, до момента не са използвали и 1/3 от нея. Тоест, има задоволително огромен остатъчен потенциал, част от който може да бъде докаран и до Пампорово. Но това също е една комплицирана самодейност, която изисква единодушието и единодействието на всички хотелиери тук, тъй като в случай че докараме минерална вода, тя няма да е единствено за един хотел. Идеята е да бъде употребена от повече. Така, че има няколко действия, които би трябвало да бъдат авансово завършени, с цел да се вземе общо решение за довеждане на минералната вода до Пампорово. Но това несъмнено доста ще усъвършенства туристическата услуга и ще притегли повече туристи “, уточни Бориславова.

Свързването на Пампорово с Мечи чал, по думите ѝ, е основен въпрос. „ Ние имаме план за развиване на цялата зона " Мечи чал ", който включва 4 нови писти, защото там скатът е северен и има извънредно огромен капацитет за дълги писти с добра денивелация. Съществуващата писта там е най-хубавата и най-дългата в България. Остават проектите за свързване на Пампорово с Мечи чал, само че към момента работим по застраховане на земите, през които ще минават. Това е една доста дълга и комплицирана процедура и ние няма да стартираме строителство преди да сме изчистили безусловно всички предварителни позволения “, сподели тя.
За туристите през цялото лято са разполагаем към този момент туристическите направления, които са обезпечени с опитни планински водачи и превоз. Отворен е велопарк „ Пампорово “ с 15 трасета, чиято обща дължина е над 35 км, с друга степен на компликация, подобаващи за начинаещи и професионални колоездачи, оповестиха от " Пампорово " АД.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР