С огромно внимание, трите водещи електронни медии отразиха детинската случка

...
С огромно внимание, трите водещи електронни медии отразиха детинската случка
Коментари Харесай

Екопроблеми в Рила няма, те са на плажната ивица по Черноморието

С голямо внимание, трите водещи електронни медии отразиха детинската преживелица на Седемте рилски езера, където десетина по-емоционални младежи влязоха до колене в езерото „ Близнака “ и играха хоро-това пишат в писмо до Българска национална телевизия, БиТиВи и Нова тв от Национална асоциация “Българско Черноморие ”. Ето и останалата част от писмото:

Тази демонстрация не е за възторженостти, само че не и да изкараш младежи нарушители. Това нарушаване бе по този начин детайлно и едностранчиво отразено от вас водещите малките екрани, че всеобщият фен остана с усещането, че в Рила има същински екологичен апокалипсис. Всъщност нищо такова не се случи, езерото си е същото, няма замърсяване и не е повредено. Не оневиняваме младежите, дано си платят дружно с уредниците санкцията. Но същинският проблем обвързван със замърсяване е по плажната линия, от Дуранкулак до Резово.

На линията от съвсем 400 км има ситуирани десетки противозаконни биваци с хиляди дивокампингуващи гратис българи, а към този момент и доста чужденци. По цялото Черноморие никнат от ден на ден такива катуни, които освен основават планини от отпадъци и фекалии, само че и изсякоха гората наоколо до плажовете. Направо с колите, караваните, палатките и кемперите са се разположили и в държавни, общински и частни парцели.  divokampinguvashti-karadere

Превърнали са се в същинско злополучие и за природата, локалните хора, само че и за другите туристи. Алкохола и дрогата се леят в големи количества. Никакъв ред и съблюдаване на обикновени в това число и хигиенични правила. Държавните и общински служби са безусловно безсилни против ордите дивокъмпингуващи. Полицията и тя е абдикирала и е в неспособност да се оправи с този тип „култура“.

Уважаеми ръководители, притежатели и публицисти от трите електронни медии, надяваме се, че като виновни национални институции, с вниманието и силата, което отделихте за хорото в Рила, по същият метод ще отразите това безчинство, което се случва по морето. За жал в последните няколко години, нито една от трите водещи медии не посмя да излъчи и една минута сериозен материал за този в реалност голям екологичен и правов проблем. Оставихте нас, локалните хора без никаква поддръжка сами да се оправяме с този вандализъм.

Медиите са по тази причина, когато страната е безсилна или пък не желае да приложи закона, публицистите да я принудят да стори това.

Надяваме се, че ще реагирате, а ние поемаме уговорката да ви посочим всички противозаконни къмпинги-катуните на белите якички и ви помогнем в обективното отразяване на протичащото се по морето. Но в случай че не го извършите, това значи зависимости, които не прилягат на публични и национални медии.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР