С огромни усилия успяхме да приемем закони, които да диверсифицират

...
С огромни усилия успяхме да приемем закони, които да диверсифицират
Коментари Харесай

Бойко Борисов: ГЕРБ е "за" санкциите срещу Русия, но и за бързо строителство на нови ядрени мощности

" С големи старания успяхме да приемем закони, които да диверсифицират горивото за двата ни нуклеарни реактора, тъй че да се откъснем от нуклеарната взаимозависимост. Беше признат закон, с който да се закупят два реактора. Работим интензивно по този въпрос. ГЕРБ е " за " глобите против Русия, само че за бързо строителство на мощности. " Това съобщи водачът на ГЕРБ Бойко Борисов по време на брифинг.
 
" С големи старания успяхме в Народно събрание да приемем закони, които диверсифицират горивото за двата ни нуклеарни реактора, с " Фраатом " и " Уестингхаус ". Бе признат закон, с който да се купят 2 реактора, американско произвеждане, с една от най-хубавите технологии, с цел да може до момента в който изтече 5 и 6 блок на Козлодуй, да сме построили нова мощ ", съобщи той. И предложи да се работи за междуправителствено съглашение със Щатите, с цел да се дефинира финансирането на нови блоков. " Вчера бяха " Уестингхаус " и работим интензивно в случай че има наказания към Русия да ги подкрепим, само че да сме си построили мощности ", сподели Борисов. И се закани в случай че това не го направи служебното държавно управление, да го създадат ГЕРБ след 2 април.
  
Затова ми се коства много необичайно тези, които клечаха пред президентството, през днешния ден да стачкуват против Радев - Радев беше споделил в акцията, че Крим е съветски. Ние издигнахме проф. Герджиков, а сътрудниците от Демократична България поддържаха Радев. Демократична България, откакто афишират през днешния ден митинг желаят ли и аз да отида и да подвигна един пестник. Две години Демократична България и Политическа партия управляваха - нищо. В последната нощ се сетиха за закон за прането на пари, а те не пристигнаха. За какво сме отговорни? Аз ви вкарах в Европейския банков съюз, вие ни вкарахте в рецесия, рецесия след рецесия, акцентира някогашният министър председател. 
 
Виновниците са пред президентството, не са в президентството. Ако бяхме създали евроатлантическо държавно управление, нямаше да има тематика. Радев ще им каже - " Защо не направихте държавно управление бъзльовци? ". Когато ние издигахме претенденти против Радев, те го поддържаха, налепиха се на плакати с него, напомни водачът на ГЕРБ.
 
На 17 юни предходната година, за първи път сме споделили пред вас тук - че 1 лева взимат от бензина и нафтата и го дават на руснаците. Нарисувано, написано, обяснено! И никаква реакция! Думите отлитат, само че написаното остава, бих се обърнал към Христо Иванов. Когато държавното управление на Христо Иванов взимаше по 1 лева на литър. Сега е същата война, дори по-кръвопролитна, само че в този момент горивата са тъкмо с 1 лева по-ниски. Ако са желали да поддържат евроатлантическия път на България - кой внесе закона за въоръжението, с цел да изгони медиаторите, закона за РСМ, кой оказва помощ най-вече на Украйна - ние, ГЕРБ. Затова идват тук. Кой мисли за същинска диверсификация - още 2012 година сме дали концесия на Тотал и ОМВ. Тогава доста се смееха. И от едната и от другата страна на нашия масив - в Турция и в Румъния - откриха газ, а Румънците към този момент го черпят. При най-хубавата газопреносна мрежа, която сме основали, с 80 % американски компресори няма да сме подвластни от никакви танкове, от никакъв съветски газ. Това добави Бойко Борисов. 
 
И тук предлагам на ПП-та, на ДБ-та, които сякаш декларират, че имат евроатлантическа ориентировка. Аз не питах никого и купих 20 % от газовия хъб в Александруполис. Всичко това сме го подготвили ние. Турците към този момент чертят, а те черпят на 5 км от нас, съобщи водачът на ГЕРБ.
 
Веднага би трябвало БЕХ да влезе в съдружничество с Тотал и ОМВ и да влагаме, с цел да стартира да се черпи. Това ми го предоставиха от Тотал и ОМВ, ето, тук стояха. Защо не поддържаха проф. Герджиков, а поддържаха " атлантиците " Радев? Той беше декларирал към този момент, че ще върви при Путин, още веднъж напомни Бойко Борисов. 
 
Аз същински се надявам Политическа партия да не се трансформира в Демократична България - тъй като те не желаят да има държавно управление. Искат да има някой да тричат, да отидат за 1 час да се разходят, да кажат " Уууу " и Радев отново да си ръководи. 
Затова политическите партии трябваше да сформират кабинет - в този момент различен човек щеше да е на Европейския съвет. Кого обслужвате?, възмутено попита някогашният министър-председател.
 
Пак няма да има държавно управление, няма да има и след локалните избори. Остава ни да се молим на Господ да ръководи Радев рационално. Той си го сподели в акцията - " Крим е съветски ". Нашата реакция беше на президентските избори, с евроатлантически претендент. 
 
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР