С огромна преднина, лидер е Tesla, която въпреки многото песимистични

...
С огромна преднина, лидер е Tesla, която въпреки многото песимистични
Коментари Харесай

Делът на новите електромобили в Калифорния достигна 10%

С голяма преднина, водач е Tesla, която макар многото песимистични и скептични прогнози, изпревари всички и има доста по-голям размер продажби спрямо всички останали производители взети дружно.

Месец август бе знаков за електрическите коли в Съединени американски щати. Продажбите трансферираха 190 000 бройки и по-рано доближиха резултата от 2017 година. Според CleanTechnica, това е законосъобразен резултат от от непрекъснатия месечен напредък, следен през последните три години.

Епицентърът на продажби е Калифорния. Този щат постоянно е приветствал електрическите автомобили, само че през месец август тази година, техният дял доближи 10% или 23 710 електрическия автомобил. Quartz заяви, че за всички щати делът е едвам 1,66%.

На второ място е щатът Орегон с 4,1% електрически автомобили от всички продажби на коли. Следват Вашингтон (3,5%), окръг Колумбия (3,5%), Хаваи (2,7%), Аризона и Колорадо с по 2,5%.

Безспорен водач е Tesla. Компанията на Илън Мъск продаде 47% от всички нови електрически автомобили и остави надалеч обратно Toyota, Chevrolet, Honda и Nissan.

Освен това, Tesla Model 3 надвиши всички упования, като стана най-продаваният електрически автомобил в Съединени американски щати за третото тримесечие на 2018 година и най-продаваният седан измежду всички коли. А в случай че се вземат поради продажбите и на Model S и Model X, Tesla е заема челните първи места в рейтинга по продажби на електрически автомобили.

Обновяванията на фърмуера на Tesla става по безжичен път (OTA). Те непрестанно прибавят на притежателите на тези електрически автомобили нови функционалности и нови усещания. Последното възобновяване добави режима Track Mode , даващ опция за пълностоен дрифт. Track Mode трансформира редица параметри на електрическия автомобил. Принудително се ускорява рекуперативното прекъсване, а силата от него се разпределя сред предния и задния електромотор по подобен метод, че да се обезпечи по-голям баланс и резистентност на завоите. Променят се логаритмите на охлаждането на задвижващата система, която обезпечава ефикасна работа при продължителни огромни натоварвания. Новият режим покачва продуктивността на електрическия автомобил, без да се понижава сигурността, При влизане в дрифт, в случай че обстановката стартира да се изплъзва от контрола на лидера, автоматиката се намесва и обезпечава сигурността на лидера.

След прибавянето на обновяването, електрическият автомобил бе тестван на трасето Willow Springs. Резултатът съответства с този на Porsche Cayman GT4 и бе по-добър от резултата на суперавтомобила Ferrari 458 Italia.

Не е за удивление, че за съвсем всички автомобилни производители слоганът „Да догониш и изпревариш Илън Мъск“ се трансформира в пълноценна бизнес тактика.

По всичко проличава, че най-решително е надъхан концернът Volkswagen. Неговият началник Херберт Дис съобщи, че новата серия електрически автомобили VW „ще бъдат същите като Tesla, само че по-евтини. Това ще им даде опция да станат пълноценна опция на колите с ДВГ във връзка с цената, пробега и скоростта на зареждане„.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР