С огромна болка бих искал да съобщя, че на 15

...
С огромна болка бих искал да съобщя, че на 15
Коментари Харесай

Почина пловдивският уролог д-р Петко Касабов

„ С голяма болежка бих желал да оповестя, че на 15 март 2023 година е умрял доктор Петко Касабов (роден 1944 г.), някогашен шеф на Отделението по урология в „ УМБАЛ Пловдив “ от 1998 година до пенсионирането си ". Това съобщи  проф. доктор Димитър Шишков.
Прочетете още
Професионалният път на доктор Касабов минава през Габрово и Смолян, след това практикува в Първа градска болница, в този момент МБАЛ „ Св. Мина “, а по-късно в Окръжна болница, („ УМБАЛ Пловдив “). 

„ Той е моят преподавател в специалността, който дружно с моя татко – хирургът доктор Григор Шишков, ме възпитаха на професионална нравственос и построиха у мен човещина и отдаденост на пациентите. Безкрайно съм им благодарен. Затова същински бях наскърбен, че никой не загатва и дума за кончината на един прочут доктор от остарял пловдивски жанр, изявен държавник с гражданска позиция. Той е татко на известния племенник на Васил Левски – доктор Божидар Касабов, уролог във Виена “, съобщи проф. Шишков. 

Освен че взе участие във възобновяване на БЛС, той е първият ръководител на организацията в Пловдив, която е учредена през 1901 година и е втората след британската в Европа. Избран е и за зам.-председател на съюза по времето на доктор Димитър Игнатов.

 
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР