С огромен успех и празнично настроение премина първият фолклорен конкурс

...
С огромен успех и празнично настроение премина първият фолклорен конкурс
Коментари Харесай

Ученици от Пордим впечатлиха певицата Бинка Добрева на фолклорен конкурс в София

С голям триумф и празнично въодушевление мина първият фолклорен конкурс „ Модерни звуци от предишното “ – пей, свири, танцувай в София. Експертно и независимо жури оцени над 500 участника , показали се с ария, музика и танц. Негови ръководители бяха проф. Лозанка Пейчева, проф. доктор Венцислав Димов, Катя Барулова, Ивайло Алексиев. Директор на състезанието беше доцент доктор Бинка Добрева , която награди ученичката от IX клас Габриела Галориева с първо място и специфичната премия за най положително осъществяване на ария на доцент доктор Бинка Добрева.

Впечатляващо е осъществяването на дребната Габриела с песента от репертоара на Бинка Добрева „ Седи Рада “, сподели националната певица по време на връчването на премиите. Невероятно бе и осъществяването на Емил Младенов от IX клас на СУ „ Св. Св. Кирил и Методий “ в град Пордим, който сграбчи първо място и златен орден с грамота, както и първо място в дует с Габриела.

Ученикът на преподавателя Сейхан Салиев, Севджан Апостолов завоюва първо място с акордеон. Емилио Филипов също покори сърцата на журито и сграбчи първо място с песента „ Драгнюва мама “.

В края на състезанието доцент Добрева благодари на всички участници за старанието и сполучливото им показване и поздрави педагозите Борислава Симеонова, Християн Ангелов и Сейхан Салиев за неуморния труд, който поставят, с цел да реализират триумфи прелестните им възпитаници.

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР